USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Перша в Європі: В Україні будують школу за допомогою 3D-принтера. Відео

Технологія дає змогу точніше використовувати ресурси та скорочувати витрати на матеріали
з-д будівництво школи

Будівництво школи у Львові 3D принтером

Джерело: скріншот

У Львові будують першу в Європі школу за допомогою 3D-друку. Принтер зводить новий корпус школи, яка вже діє, але стала затісною для дітей. У новому приміщенні навчатимуться 100 учнів молодших класів. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

Зазначається, що технологія дає змогу точніше використовувати ресурси та скорочувати витрати на матеріали. Для керування та контролю за роботом-друкарем потрібна команда всього з трьох осіб.

За словами міністра, подібну технологію вперше використовують для будівництва навчального закладу. Нове приміщення матиме площу 500 кв. метрів і буде найбільшим у світі, яке збудують за допомогою 3D-друку. Таке будівництво на 20% дешевше та у 10 разів швидше, ніж традиційне.

Попереду на Україну чекає велика відбудова, тож зараз варто залучати технології та інновації для будівництва, додає Федоров.

Читайте також:
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким
Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою
Студенти зможуть отримати ступінь бакалавра за три роки: Ухвалено закон Студенти зможуть отримати ступінь бакалавра за три роки: Ухвалено закон