USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Партія Путіна активізує рекрутинг у власну приватну армію "Еспаньйола", – ГУР

Раніше терористичне формування "Еспаньйола" перебувало у структурі батальйону "Восток" як добровольчий підрозділ російських футбольних фанатів
ГУР
Джерело: відкриті джерела

Путінська партія "Єдина Росія" обзавелася власною приватною армією, так званою ПВК "Еспаньйола", і зараз до її лав здійснюють активний рекрутинг. Про це інформує ГУР МО України.  

У відомстві зазначають, що вказане терористичне формування раніше перебувало у структурі так званого батальйону "Восток" як добровольчий підрозділ російських футбольних хуліганів.

З 2023 року "Еспаньйолу" у своє розпорядження отримали партійці Путіна – терористичний підрозділ проголосив статус так званої приватної військової компанії і на гроші з "Єдиної Росії" розпочався й триває активний рекрутинг, додають в ГУР.

"До ПВК "Еспаньйола" беруть так званих футбольних ультрас, російських радикалів усіх мастей, зокрема симпатиків нацистської ідеології, а також пересічних цивільних осіб із зубожілих "суб'єктів" Росії та тимчасово окупованих територій України – останніх використовують у "м'ясних" штурмах для створення статусу "бойового підрозділу", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у пунктах рекрутингу до "Еспаньйоли", які діють на окупованих українських територіях, добровольцям за безпосередню участь у бойових діях проти України обіцяють по 220 тисяч рублів на місяць. Контракт має бути мінімум на пів року.

В українській розвідці розповіли, що до ПВК заманюють також "страховими виплатами". 1 млн рублів – за легке поранення; 2 млн рублів – поранення середньої тяжкості; 3 млн рублів – важке поранення; 5 млн рублів – смерть.

"Утім фінансова мотивація слугує лише обгорткою. Для більшості новобранців перший же бій є квитком в один кінець", – зазначають в ГУР МО України.

Там розповіли, що загиблих та важкопоранених з числа рекрутованого "гарматного м’яса" росіяни не вивозять з поля бою. Їх оформлюють "зниклими безвісти", щоб не платити родичам за смерть годувальника.

Новини за темою: РФ посилює контроль над ПВК "Вагнер"

Раніше ми повідомляли, що у Росії в новорічну ніч поліція затримала тисячі мігрантів для відправки на війну в Україну.

Читайте також:
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат
Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених