USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Росії в новорічну ніч поліція затримала тисячі мігрантів для відправки на війну в Україну, – ЗМІ

На Санкт-Петербург прийшла рознарядка набрати сім тисяч добровольців
Мобілізація Росія
Мобілізація в Росії
Джерело: AP photo

В новорічну ніч у Санкт-Петербурзі поліція затримала більше ніж три тисячі мігрантів із Центральної Азії, аби відправити їх на війну проти України. Про це пише "Новая газета Европа".

Видання з'ясувало, що у силовиків є план, який було розроблено три місяці тому. Він передбачає поповнення російської армії для війни проти України – і не тільки в Петербурзі.

Співрозмовник видання з центру "Е" (Центр боротьби з екстремізмом ГУ МВС по Петербургу та області) повідомив, що події почалися в серпні 2023 року. Тоді в Гатчині (Ленінградська область) затримали членів злочинного угруповання, які поставили на потік видачу посвідок на постійне проживання та набуття громадянства Росії. Та перевірка зачепила не лише офіційні структури, причетні до оформлення документів, а й місця масового проживання мігрантів.

Автори зазначають, що після початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія ухвалила закони, які дозволяють отримати громадянство в полегшеному варіанті.

"Проте громадян України, які бажають отримати російський паспорт, знайшлося не дуже багато: усі, хто хотів, зробив це з 2014-го по 2022 рік. Проте таких виявилося чимало серед жителів країн Центральної Азії", – додають у публікації.

Джерело видання в правоохоронних органах повідомило, що на Пітер прийшла рознарядка набрати сім тисяч добровольців.

"Але військові сумнівалися, що набереться стільки. А тут такий подаруночок у вигляді нових громадян РФ. Або навіть ще не громадян, але тих, кого можна змусити підписати контракт із Міноборони", – цитують джерело у виданні.

Зазначається, що зранку після новорічної ночі до більшості прийшли військові та наполегливо порадили записатися добровольцями до армії. Тим, хто не мав російського громадянства, пообіцяли його зробити у швидкому порядку. Тим же, хто сумнівався, погрожували депортувати на родину з Росії.

На тих, у кого не було сім’ї та громадянства, складали протокол та відправляли до суду, який ухвалював рішення про депортацію з Росії.

"Як повідомляє об'єднана пресслужба судів Петербурга, 1 січня районні суди розглянули 31 протокол про порушення міграційного законодавства: 27 осіб оштрафували та засудили до депортації, двоє відбулися лише штрафом, ще двох відпустили за "відсутністю складу злочину", – йдеться у матеріалі.

Джерело видання заявило, що, за його даними, щонайменше 1,5 тисячі чоловіків із затриманих вже підписали контракт із Міноборони РФ.

Також, за словами співробітника Центру "Е", цілком імовірно, що "іммігрантські рейди" тепер відбуватимуться під час будь-яких свят.

Новини за темою: Росія вербує затриманих на фінському кордоні мігрантів на війну проти України, – ISW

Раніше ми писали, що Кремль намагається уникнути мобілізації перед президентськими виборами в Росії, тому на війну проти України вербують іноземців. Зазначалося, що зокрема, найманців підшукують у Вірменії та Казахстані.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат