USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Отримав повістку і вирішив утекти: Російський ексміністр запросив притулок у США

У Сполучених Штатах російський політик у відставці працює далекобійником
США
Джерело: відкриті джерела

Колишній міністр сільського господарства і споживчого ринку Республіки Комі (Росія) Денис Шаронов попросив політичного притулку у США. Про це повідомляє RTVI.

Як розповів Шаронов, у РФ його двічі піддавали кримінальному переслідуванню, проте обидва рази його виправдовував суд. Потім його звільнили з посади, а ще пізніше, у жовтні 2022 року, експосадовець отримав повістку до військкомату, після чого ухвалив рішення про від'їзд із країни.

Причинами постійного тиску на нього Шаронов вважає нетерпимість керівництва республіки до "інакомислення" та особистий конфлікт на цьому ґрунті з главою Комі Володимиром Уйбою.

Новини за темою: Японія розширила санкції проти РФ

У Сполучених Штатах Шаронов, за його словами, працює далекобійником.

Нагадаємо, у липні Міністерство фінансів США запровадило санкції проти російських розвідників, які хотіли вплинути на американські вибори.

Також ми писали, що прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда і президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден дійшли згоди щодо необхідності продовжувати санкційний тиск проти Росії, а також підтримувати Україну надалі. 
Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
РФ почала наступ раніше запланованих термінів і розширила зону боїв майже на 70 км, – Сирський РФ почала наступ раніше запланованих термінів і розширила зону боїв майже на 70 км, – Сирський
"Безальтернативний кандидат": Камишін може очолити Мінвідновлення вже наступного тижня, – джерело