USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Лідери Японії та США домовилися продовжувати санкції проти Росії та підтримувати Україну

Зустріч відбулась напередодні ширшого саміту країн "Великої сімки", який відбудеться 19–21 травня
Фуміо Кісіда і Джо Байден
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда і президент США Джо Байден
Джерело: Reuters

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда і президент США Джо Байден дійшли згоди щодо необхідності продовжувати санкційний проти Росії, а також підтримувати Україну надалі. Про це заявив Кісіда журналістам під час зустрічі двох лідерів у японському місті Хіросіма, пише Reuters.   

"Ми погоджуємося тісно співпрацювати з країнами-однодумцями, в тому числі членами G7, і ми погоджуємося продовжувати суворі санкції проти Росії, а також рішучу підтримку України", – сказав глава уряду Японії.

Лідери Японії й США зустрілися напередодні ширшого саміту країн "Великої сімки" (G7), який відбудеться 19–21 травня. На меті – обговорити широкий спектр питань від зміни клімату та продовольчої безпеки до посилення санкцій проти РФ.  

Новини за темою: Міжнародні правники ухвалили резолюцію із закликом про створення спецтрибуналу проти Росії

За даними видання, очікується, що президент України Володимир Зеленський приєднається до засідання G7 через телеконференцію. Крім Сполучених Штатів і Японії до G7 входять Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина та Італія.

Підтримка США 

В цьому місяці Міністерство оборони Сполучених Штатів оголосило про новий пакет допомоги Україні. Його загальна вартість складає близько 1,2 мільярда доларів.

У Міноборони США наголосили, що цей пакет допомоги спрямований на посилення протиповітряної оборони України та забезпечення її потреб в артилерійських боєприпасах.

Також на початку місяця Сполучені Штати передали Україні новий пакет військової допомоги на суму майже 3 млрд доларів, до якого серед іншого увійшли десятки БМП М2 Bradley.

Підтримка Японії

Країна виділить 23 мільйони доларів для покриття воєнних ризиків при інвестиціях в Україну.  

На початку березня стало відомо, що уряд Японії надасть Києву близько 170 млн доларів на відновлення критичної інфраструктури та розвитку економіки.

В міністерстві розповіли, що Токіо надасть гроші на проєкти екстреного відновлення, зокрема на відбудову критичної інфраструктури, необхідної для повернення українців додому та розвитку економіки.

Читайте також:
Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції
Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені
G7 активізує постачання ППО для України G7 активізує постачання ППО для України
У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, – Малюська У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, – Малюська