USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ОП заблокував виїзд за кордон нардепам і чиновникам, – ЗМІ

В Офісі президента припускають, що люди втратили зв'язок з реальністю
виїзд за кордон
Виїзд за кордон
Джерело: відкриті джерела

Українська влада заблокувала виїзд за кордон народним депутатам і чиновникам після низки скандалів із "відрядженнями" нардепів на люксові курорти. Також політики доопрацьовуватимуть законодавство, що регулює відрядження, пояснив співрозмовник УП в Офісі президента.

"Це правда, що всім депутатам і чиновникам заблокували виїзд з України. Люди втратили зв'язок з реальністю. Зараз відповідні органи будуть дуже ретельно перевіряти документи про відрядження, запрошення, дорогу і так далі. Щоб не було такого, що відрядження у Вільнюс, а люди повертаються через Хорватію, де ще тиждень затримуються", – сказав співрозмовник.

І додав, що буде доопрацьовано постанову, яка регулює ці відрядження і відпустки за кордоном стосовно військових теж.

"Є думки про те, що особливо скандальні люди, після того як втратять мандат, могли б отримати повістки і піти повоювати", – прокоментувало джерело.

Напередодні з'явилася непідтверджена інформація, що "на прикордонні пости розіслали вказівку про заборону на виїзд усіх чиновників та депутатів за кордон".

УП звернулася за коментарем у Державну прикордонну службу, але там лише зазначили, що будуть дотримуватися чинного законодавства, як і завжди.

Новини за темою: Колтунов закликає позбавити Дубінського громадянства України через політичне переслідування та викрадення даних виборців

"Заходи прикордонного контролю й надалі відбуватимуться відповідно до норм чинного законодавства, в тому числі і правил, які встановлені на період дії воєнного стану та прописані в постанові уряду номер 57", – резюмував речник ДПСУ Андрій Демченко.

Раніше

15 липня стало відомо, що заступника голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардепа партії "Слуги народу" 48-річного Юрія Арістова в середині липня помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що знаходиться на приватному острові Ітхаафуші, Мальдіви.

Новини за темою: Нардепку, яка торгувала дозволом на перетин кордону, виключили з партії

Керівник фракції "СН" Давид Арахамія заявив, що у "Слузі народу" вивчають інформацію про вояж Юрія Арістова на Мальдіви й у разі підтвердження останньому загрожує втрата мандата.

Цього ж дня Арістов подав заяву про складання депутатських повноважень.

Читайте також:
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака