USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Нардепку, яка торгувала дозволом на перетин кордону, виключили з партії

Правоохоронці викрили порушницю після отримання частини "винагороди" у розмірі 2 тис. 800 доларів
Людмила Марченко
Джерело: відкриті джерела

Народну депутатку з Тернопільщини Людмилу Марченко виключили з партії "Слуги Народу" після оголошення їй підозри у зловживанні впливом. Інформацію в коментарі hromadske підтвердила помічниця голови партії Олени Шуляк Анастасія Клімчук.

Також Тернопільська обласна організація "Слуги Народу" достроково припинила повноваження Марченко.

Що передувало?

Напередодні народній депутатці та її помічниці повідомили підозру у зловживанні впливом. За даними слідства, чиновниці обіцяли за грошову винагороду допомогти військовозобов’язаному громадянину виїхати за кордон. Про це зазначили в пресслужбах Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Слідство встановило, що депутатка разом зі своєю помічницею пообіцяли чоловікові за 5 тис. 300 доларів надати йому дозвіл для виїзду за кордон.

"Чиновниці надіслали звернення від благодійної організації до однієї з обласних військових адміністрацій, в якому вказувалося, що чоловік — водій-волонтер. Правоохоронці викрили депутатку та її помічницю після отримання другої частини "винагороди" у розмірі 2 тис. 800 доларів", - йдеться у повідомленні.

Дії депутатки та її помічниці кваліфіковано згідно з Кримінальним кодексом. Їм загрожує штраф від 2 тисяч до 5,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Джерело: відкриті джерела

Відзначимо, кількість чоловіків, які намагаються незаконно виїхати з України, зменшилася порівняно з першими місяцями повномасштабної війни. Про це розповів речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Раніше

Ми писали, що в Україні працівники прикордонної служби щодня відмовляють у перетині кордону приблизно 150 людям.

Також в Держприкордонслужбі повідомляли, що з початку воєнного стану в Україні приблизно 12 тисяч чоловіків намагалися незаконно перетнути державний кордон. Під час цих спроб 15 із них загинули.

Читайте також:
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР