USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ООН просить понад 46 млрд доларів на гуманітарні потреби в наступному році: У списку є й Україна

2024-й стане першим із 2010 року, коли гуманітарні пожертви скоротилися порівняно з попереднім роком
ООН

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Організація Об'єднаних Націй попросила на 2024 рік понад 46 мільярдів доларів на гуманітарні потреби у 72-х країнах. Про це йдеться в заяві Управління ООН з координації гуманітарних справ, а також повідомив керівник відділу допомоги Організації Мартін Ґріффітс.

Зокрема він назвав декілька цифр про поточні гуманітарні проблеми у світі:

  • 300 мільйонів людей потребують гуманітарної допомоги по всьому світу – це на 63 млн менше, ніж у 2023-му. Минулого року ООН просила 57 мільярдів доларів.
  • Нині у світі переміщено більше людей, ніж будь-коли з початку ХХІ століття: один із кожних 73. За 10 років таке співвідношення подвоїлося.
  • Майже кожна п’ята дитина в усьому світі живе у воєнному конфлікті або тікає від нього.
  • 258 мільйонів людей стикаються з гострою нестачею продовольства або епідеміями.

"Прохання про 46 млн доларів стосується допомоги 72 країнам: 26 із них перебувають у кризовому стані, а 46 – їхні сусіди, які приймають біженців", – зазначається у повідомленні.

П’ять найбільших фінансових потреб підуть для:

  • Сирії (4,4 млрд доларів);
  • України (3,1 млрд доларів);
  • Афганістану (3 млрд доларів);
  • Ефіопії (2,9 млрд доларів);
  • Ємену (2,8 млрд доларів).

Водночас в Організації Об'єднаних Націй перелічили основні причини, через які люди потребують допомоги. Це й збройні конфлікти, надзвичайні кліматичні ситуації, зокрема, 2023 рік оголосили найспекотнішим в історії. Також це голод, спалахи захворювань, внутрішні переселенці та біженці до інших країн, отже, й міграційна криза, нестача вакцин і відсутність доступу до чистої води та санітарії.

"Зараз вершників апокаліпсиса більш як чотири – їх багато, і ми їх бачили щодня", – сказав Ґріффітс.

Тому ООН із 300 млн нужденних збирається охопити лише 180,5 мільйона, а решті допомагатимуть неурядові організації та агенції з надання допомоги.

Новини за темою: В ООН оприлюднили нові дані щодо кількості загиблих мирних мешканців України від рук російських окупантів

До речі, президент України Володимир Зеленський у вересні виступив на Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй, де представив українську "формулу миру".

Головні тези можна почитати тут.

Щонайменше сім років понад 500 млн людей усе ще житимуть за межею бідності, – звіт ООН

Організація Об'єднаних Націй у липні випустила звіт про цілі сталого розвитку до 2030 року. У документі зазначають оцінки та прогнози щодо виконання приблизно 140 цілей, зокрема у питаннях бідності, голоду, гендерної рівності та глобального потепління. 

Так, ООН прагне викорінити крайню бідність, а саме – життя на суму менше ніж 2,15 долара на день, надати кожній дитині якісну початкову та середню шкільну освіту, досягти гендерної рівності, забезпечити людей чистою водою, санітарією та доступом до енергії, а також боротися зі зміною клімату.

"Прогрес у виконанні більш ніж 50% цілей є слабким і недостатнім, ще у 30% він зупинився чи погіршується. Досягнення цілей є великою проблемою. 575 мільйонів людей усе ще житимуть за межею бідності, а 84 мільйони дітей не будуть ходити до школи у 2030 році. Окрім того, для досягнення гендерної рівності знадобиться 286 років", – прогнозують аналітики.

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен