USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Щонайменше сім років понад 500 млн людей усе ще житимуть за межею бідності, - звіт ООН

84 мільйони дітей не будуть ходити до школи у 2030 році
бідність
Джерело: відкриті джерела

Організація Об'єднаних Націй випустила звіт про цілі сталого розвитку до 2030 року. У документі зазначають оцінки та прогнози щодо виконання приблизно 140 цілей, зокрема у питаннях бідності, голоду, гендерної рівності та глобального потепління. Про це йдеться у звіті ООН, пише The Washington Post.

Так, ООН прагне викорінити крайню бідність, а саме життя на суму менше ніж 2,15 долара на день, надати кожній дитині якісну початкову та середню шкільну освіту, досягти гендерної рівності, забезпечити людей чистою водою, санітарією та доступом до енергії, а також боротися зі зміною клімату.

"Прогрес у виконанні більш ніж 50% цілей є слабким і недостатнім ще у 30% він зупинився чи погіршується. Досягнення цілей є великою проблемою. 575 мільйонів людей усе ще житимуть за межею бідності, а 84 мільйони дітей не будуть ходити до школи у 2030 році. Окрім того, для досягнення гендерної рівності знадобиться 286 років", - прогнозують аналітики.

Щодо глобального потепління у звіті припускають, що температурну межу в 1,5°C, яку погодили у Паризькій кліматичній угоді, світ може перетнути до 2035 року.

Новини за темою: Кількість посух у світі стрімко зростає. Кого зачіпає проблема

Які прогнози для України?

У 2022 році в Україні рівень бідності зріс з 5,5% до 24,2%, штовхнувши до скрути 7,1 мільйона людей. Разом з тим між містом і селом спостерігається великий розрив, а найбільш відчутні наслідки зубожіння  – саме у сільській місцевості. Про це йдеться у нещодавньому звіті Світового банку, пише The Guardian.

"Враховуючи, що безробіття неофіційно становить 36%, а інфляція досягла 26,6% наприкінці 2022 року, в майбутньому все більше українців можуть опинитися за межею бідності", – заявив регіональний директор установи зі Східної Європи Аруп Банерджі.

Відзначається, що в Україні здорожчали їжа та автомобільне паливо. Ціна на деякі речі виросла на 40–50%. До прикладу, до повномасштабної війни зробити мінімальні закупи в супермаркеті Ірпеня, що на Київщині, можна було на 200 гривень, а зараз доведеться витратити 400–500 гривень.

Додамо, що війна в Україні, висока інфляція та більш жорстка монетарна політика призведуть до сповільнення росту рівня зайнятості у світі. За оцінками Міжнародної організації праці (МОП) зростання зайнятості різко сповільниться до 1% цього року порівняно з 2% у 2022 році.

Читайте також:
ООН підтвердила зимовий удар РФ по Харкову північнокорейською ракетою ООН підтвердила зимовий удар РФ по Харкову північнокорейською ракетою
ООН засудила український удар по НПЗ в Татарстані, назвавши його ООН засудила український удар по НПЗ в Татарстані, назвавши його "цивільною інфраструктурою"
Більша частина опитаних військовополонених зазнали сексуального насильства, – звіт ООН Більша частина опитаних військовополонених зазнали сексуального насильства, – звіт ООН
Страти, зникнення, катування і навіть сексуальне насильство, – ООН розповіла про нові злочини РФ в Україні Страти, зникнення, катування і навіть сексуальне насильство, – ООН розповіла про нові злочини РФ в Україні