USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Окупанти вночі завдали масованого удару по Одесі та Миколаєву. Є загиблі та поранені

Загалом по півдню України було випущено 19 крилатих ракет різного типу і 19 дронів
Атака на Миколаїв 20.07_1
Атака на Миколаїв
Джерело: відкриті джерела

Окупанти в ніч з 19-го на 20 липня завдали масованого удару по Одесі та Миколаєву. Внаслідок атаки пошкоджено будинки, складські приміщення і гаражі. Є загиблі та поранені. 

Наслідки атаки на Миколаїв

Ворог атакував центр міста серіями ударів за допомогою ракет і БПЛА.

Мер міста Олександр Сєнкевич зазначив, що в  результаті вибухів суттєво пошкоджені щонайменше 5 житлових будинків. Там сталися обвали і пожежі. Біля однієї з триповерхівок утворилася величезна вирва від вибуху.

Всі пошкоджені будинки відключені від електропостачання.

За іншим місцем вибуху пошкоджено 15 гаражів.

Оновлено: станом на 16:35, на жаль, вже відомо про двох загиблих від нічної ворожої терористичної атаки Миколаєва.

"З-під завалів пошкодженого будинку дістали тіло літньої жінки - дружину загиблого чоловіка, якого дістали з руїн раніше. Розшукові роботи тривають", - зазначив начальник поліції Миколаївщини Сергій Шайхет.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що внаслідок атаки постраждали 18 осіб. З них 9 госпіталізовано, у тому числі 5 дітей.

Наслідки атаки на Одесу

Спікер ОК "Південь" Наталія Гуменюк повідомила, що по місту та області окупанти гатили ракетами різного базування. В атаці також брали участь підводний човен та стратегічна авіація ворога.

"Влучення в області стосуються об'єктів логістики – це складські приміщення", – розповіла вона.

У середмісті Одеси внаслідок вибухів також сталася пожежа. Площа займання склала 300 кв. м.

Постраждали двоє людей, вони у лікарні.

Що говорять в Повітряних силах?

У Повітряних силах України повідомили, що загалом по півдню України було випущено 19 крилатих ракет різного типу і 19 дронів. З них захисникам неба вдалося збити 5 ракет і 13 БПЛА.

Нагадаємо, що у ніч проти 6 липня російські війська обстріляли ракетами Львів, пошкодивши багатоквартирний будинок. Тоді загинули 10 людей, постраждали понад 40.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням