USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Окупанти підірвали ще одну дамбу: Подробиці від військових

На контрнаступ ЗСУ це не вплине
Річка Мокрі Яли
Окупанти підірвали дамбу на річці Мокрі Яли
Джерело: скріншот

Російські окупанти підірвали дамбу на річці Мокрі Яли, яка протікає по території Донецької та Запорізької областей. В результаті по обидва береги річки є підтоплення, розповів в ефірі телемарафону речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

Подробиці

"Маємо інформацію про те, що ворог підірвав дамбу. Це призвело до затоплення обох берегів річки Мокрі Яли. Однак на ведення наших контрнаступальних дій ця ситуація не впливає", – наголосив Шершень.

За його словами, окупанти намагаються зробити все можливе, щоб не допустити просування ЗСУ, особливо на Таврійському напрямку.

"Ворог використовує будь-які способи, щоб не допустити прориву своєї оборони і просування Сил оборони на Таврійському напрямку, у тому числі саме тут, на Новопавлівському напрямку. Після підриву Каховської ГЕС і техногенної катастрофи, з якою ми зараз боремося, йде подальший підрив менших водосховищ і дамб", – додав він, нагадавши, що свого часу російські війська пошкодили дамбу біля Карлівки. Тоді багато населених пунктів Донеччини опинились без води.

До речі, Служба безпеки України опублікувала перехоплену розмову, на якій загарбники між собою обговорюють наслідки цієї катастрофи на Каховській ГЕС і підтверджують, що це – справа рук російської армії.

А американські розвідувальні супутники зафіксували вибух на Каховській дамбі безпосередньо перед її обвалом.

Детальніше про підрив Каховської греблі та як можна евакуюватися з потенційно небезпечних районів – читайте тут.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську