USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Окупанти обстріляли ракетами Авдіївку: Голова МВА розповів, яка ситуація у місті

За словами Барабаша, в місті є проблеми з водою
Віталій Барабаш
Голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш
Джерело: відкриті джерела

В Авдіївці Донецької області внаслідок чергового авіаудару російських військ двома ракетами пошкоджено Будинок культури та житлову багатоповерхівку, поранень зазнали двоє цивільних. Про це розповів голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі медіапроєкту Ukraine World News.

"Дійсно дві ракети прилетіли одночасно, одна – в Будинок культури, в нього вже було декілька разів влучання сьогодні, а інша – в багатоповерхову будівлю", – сказав голова Авдіївської МВА.

За словами Барабаша, внаслідок обстрілу поранено жінку 1974 року народження, її стан середньої тяжкості. Також постраждав чоловік 1949 року народження, наразі він у дуже важкому стані в лікарні.

Новини за темою: Наслідки обстрілів в Авдіївці: Двоє загиблих, ще двоє – поранені, комунальники та місцеві досі розбирають завали

Також він зазначив, що наразі в Авдіївці є проблеми з водою. 

"Проблеми з водою є одними з найбільш важливих, бо централізованого водопостачання в місті не було ще до початку повномасштабної війни, десь місяці за півтора", – заявив голова МВА. 

За його словами, в Авдіївці є декілька локацій зі свердловинами, які використовують мешканці міста. Але вода в них не відповідає нормам, а іншого варіанту в людей немає. 

Натомість Барабаш запевнив, що мешканцям Авдіївки вистачає продуктів харчування та засобів гігієни. В місті є достатня кількість резервних запасів, які поповнюються раз на півтора-два місяці.  

Новини за темою: З села під Авдіївкою "Білі янголи" вивезли із зони обстрілів двох маленьких близнюків

Але, на його думку, головною проблемою залишається безпекова ситуація. 

"Проблема в тому, що будь-який життєвий рух в місті пов’язаний з небезпекою. Піти набрати води – це під обстрілами, піти гуманітарну допомогу на волонтерський пункт забрати чи в лікарню отримати якісь ліки – теж під обстрілами", – пояснив Барабаш.

Обстріл Авдіївки 12 червня

12 червня о 9-й ранку російські військові двома ракетами завдали удару по Авдіївці. Про це поінформував начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко.
 
"Росіяни вкотре вдарили по місту сьогодні вранці о 09:10 двома ракетами. За попередньою інформацією, минулося без загиблих, пораненим надається медична допомога у місцевій лікарні", – повідомив Кириленко.
 
 
 
Читайте також:
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди