USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Наслідки обстрілів в Авдіївці: Двоє загиблих, ще двоє – поранені, комунальники та місцеві досі розбирають завали

За словами голови МВА, в місті немає рятувальників та спецтехніки
Віталій Барабаш
Начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш
Джерело: відкриті джерела

Унаслідок авіаракетного удару РФ по Авдіївці одночасно було влучення у два будинки – в п’ятиповерховій будівлі нікого не було, а в дев’ятиповерхівці є загиблі та постраждалі. Про це розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі медіапроєкту Ukraine World News.

За його словами, попередньо була інформація, що під завалами дев’ятиповерхового будинку могло знаходитись до п'яти осіб, але ці дані не підтвердились.

"Маємо однозначну інформацію, що двоє людей – це жінка 58-го року народження і чоловік 30-го року народження знаходяться під завалами, вони загинули, тобто вже не мали ознак життя", – розповів голова МВА.

Новини за темою: Ворог щодня втрачає близько двох рот в районі Мар’їнки та Авдіївки

Також поранено двоє громадян – літня жінка та чоловік 68-го року народження. Жінку без свідомості евакуювали в більш безпечні громади, щоб надати екстрену медичну допомогу, додав Барабаш.

"На рахунок рятувальників, на жаль, їх в місті немає, їх вивели ще влітку 22-го року після того, як бійці Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) неодноразово попадали під обстріли та пошкодили всю техніку", – повідомив начальник адміністрації міста.

Наразі завали розбирають місцеві комунальники, представники поліції і просто небайдужі містяни, які залишаються в місті і допомагають в таких випадках. 

"На жаль, немає в нас спецтехніки і це ускладнює дуже серйозно роботу по розбору цих завалів. Також ситуація ускладнена тим, що після влучення ракети – саме в той квадрат вже відбулось близько семи потужних масованих обстрілів як реактивною системою залпового вогню "Град", так і ствольною артилерією. Тобто вони спеціально прицільно б’ють в те саме місце, щоб ми не могли розбирати ці завали", – додав Барабаш.

Евакуація мешканців Авдіївки

З Авдіївки на Донеччині намагаються евакуювати все цивільне населення. Місцевих залишилось дуже мало і, швидше за все, в найближчі терміни люди будуть евакуйовані.

З Мар'їнки ще на початку року евакуювали всіх цивільних, а наразі продовжується евакуація з Авдіївки.

Дев’ятирічних братів Андрійка та Данила разом з батьками поліцейські екіпажу "Білі янголи" вивезли із зони обстрілів із села під Авдіївкою у безпечніше місце.

Евакуаційна група поліції неодноразово відвідувала родину з двома дітьми в селі Новобахмутівка Очеретинської громади. Батьки відмовлялися виїжджати, передумати їх змусив потужний "приліт" на територію населеного пункту.

Наразі в місті залишаються приблизно 1787 людей.

Читайте також:
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму
У ГУР ідентифікували військових злочинців, які обстрілюють Україну крилатими ракетами У ГУР ідентифікували військових злочинців, які обстрілюють Україну крилатими ракетами
55 ракет та 21 БпЛА: Росія знову атакувала українську енергетику 55 ракет та 21 БпЛА: Росія знову атакувала українську енергетику
ООН підтвердила зимовий удар РФ по Харкову північнокорейською ракетою ООН підтвердила зимовий удар РФ по Харкову північнокорейською ракетою