USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ОАЕ розглядають можливість введення експортного контролю, який завдасть шкоди військовій машині Росії, – ЗМІ

Мотивом для ОАЕ запровадити експортні ліцензії може стати перспектива, що країну виключать на початку наступного року з сірого списку FATF
ОАЕ
Джерело: відкриті джерела

Об’єднані Арабські Емірати розглядають можливість запровадження експортних ліцензій для переліку товарів, включаючи чіпи та інші компоненти, які перебувають під санкціями Сполучених Штатів та Європейського Союзу та використовуються російськими військовими в Україні. Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела, ознайомлені з цим питанням.

"Якщо їх впровадити, як передбачалося, система може спричинити затримку дозволів на товари подвійного призначення, призначені для бойових дій, що потенційно зашкодить здатності Кремля живити свою військову машину", – йдеться у матеріалі.

Автори кажуть, що програма вимагатиме від компаній, які реекспортують ці товари, надати докази того, що вони призначені для цивільного використання.

"За останні 18 місяців ОАЕ вже є глобальним логістичним і торговельним центром, тому спостерігали сплеск імпорту таких технологій, як напівпровідники та передова електроніка з Європи та США. Багато з цих предметів були знайдені в російській зброї в Україні, бо потрібні Москві для її виробництва", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Європейський Союз і Сполучені Штати намагаються переконати так звані країни-посередники обмежити потік близько 45 категорій "високопріоритетних бойових предметів", включаючи певні передові технології, електроніку та інші компоненти, що використовуються в крилатих ракетах, безпілотниках і вертольотах Ка-52 у війні Росії в Україні.

"Останніми місяцями західні офіційні особи посилили вимоги, щоб ОАЕ припинили діяти як ворота для Росії, щоб обійти обмеження. Раніше цього місяця представники США, Великої Британії та ЄС з питань санкцій відвідали ОАЕ, щоб висловити свою стурбованість, зокрема щодо того, що Дубай залишається ключовим пунктом перевалки компонентів, які підтримують військові зусилля Москви", – пише Bloomberg з посиланням на джерела.

На думку експертів, серйозним мотивом для Об’єднаних Арабських Еміратів запровадити експортні ліцензії на експорт може стати перспектива, що країну виключать на початку наступного року з сірого списку FATF – країн, які не роблять достатньо для розкриття незаконних потоків коштів, наголошується у матеріалі.

"ЄС уже наклав санкції на кілька організацій, зареєстрованих в ОАЕ, звинувативши їх у прямій підтримці російської військової машини. У червні блок також ухвалив новий інструмент, який дозволить державам-членам забороняти експорт ключових товарів компаніям і, зрештою, країнам, які, як вважають, допомагають Росії обійти санкції", – додають в Bloomberg.

Автори уточнюють, що люди, які говорили на умовах анонімності, попередили, що країна Перської затоки ще не прийняла остаточного рішення.

Раніше ми писали, що Західні країни будуть тиснути на ОАЕ, щоб країна припинила постачати товари Росії, що допомагають їй у війні з Україною.

Зазначалося, що, зокрема, західні чиновники підштовхують Емірати до припинення експорту критично важливих товарів у Росії. Йдеться про комп'ютерні чіпи, електронні компоненти та інші так звані продукти подвійного вжитку, які мають як цивільне, так і військове застосування.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров