USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Західні країни будуть тиснути на ОАЕ, щоб країна припинила постачати товари Росії, що допомагають їй у війні з Україною

Йдеться про високі технології
ОАЕ
Джерело: відкриті джерела

США, Велика Британія та Євросоюз цього тижня планують спільно чинити тиск на Об'єднані Арабські Емірати, щоб країна припинила постачати товари Росії, що допомагають їй у війні з Україною. Про це пише Wall Street Journal.

Зокрема західні чиновники підштовхують Емірати до припинення експорту критично важливих товарів у Росії. Йдеться про комп'ютерні чіпи, електронні компоненти та інші так звані продукти подвійного вжитку, які мають як цивільне, так і військове застосування.

Нагадаємо, ми писали, що Росія, попри санкції, продовжує отримувати підсанкційні товари на сотні мільярдів доларів. У країну можливо ввезти що завгодно і з будь-якої точки світу, починаючи від чіпів подвійного призначення до турбореактивного двигуна для Airbus.

При цьому у "схемах" беруть участь західні компанії через треті країни.

Також ми повідомляли, що Мальдіви стали другою країною після Китаю, яка допомагає Росії отримувати мікросхеми

Крім того, Євросоюз вимушений відправляти товари у Казахстан, Киргизстан та Вірменію через територію Росії. Вони санкційні і йдуть через РФ транзитом. Однак більша частина з них "загадково зникають" по дорозі.

Читайте також:
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки