USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Німеччина передала новий пакет військової допомоги Україні: Яку зброю отримали ЗСУ?

Також Берлін анонсував допомогу для підготовки України до зими
Німеччина
Німеччина
Джерело: відкриті джерела

Німеччина відзвітувала про нове постачання військової допомоги ЗСУ, а також анонсувала транш для підготовки України до зими.

До нового пакета допомоги від Німеччини, як йдеться на сайті німецького уряду, увійшли, зокрема, понад 10 тисяч снарядів до самохідних зенітних установок Gepard.

Також Україна отримала броньований мотоукладчик Beaver.

Крім того, Німеччина передала чотири автомобілі для захисту кордону, 20 тисяч захисних окулярів, 32 вантажівки Zetros, чотири тягачі 8x8 HX81 і чотири напівпричепи.

У новому пакеті також вказуються понад вісім мільйонів патронів і майже 27 тисяч боєприпасів калібру 40 мм.

Президент України Володимир Зеленський уже подякував Німеччині за надану допомогу.

Підготовка енергосистеми

Під час сьогоднішнього візиту до Києва міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повідомила, що ФРН виділить 21 мільйон доларів для того, щоб допомогти Україні підготувати енергосистему до можливих обстрілів росіян взимку.

Вона нагадала, що тільки минулого року росіяни здійснили 1500 ракетних атак на українські об'єкти енергетичної інфраструктури. І зараз Україна готується до зими, зміцнюючи електростанції.

"Росія явно планує нові атаки саме на осінь і на зиму", – зазначила глава німецького Міністерства закордонних справ.

Нагадаємо, уряд Німеччини може невдовзі ухвалити рішення про надання Києву далекобійних крилатих ракет Taurus, здатних вражати цілі на відстані до 500 км.

Зокрема, ВПС Німеччини дали зелене світло на постачання німецьких Taurus. Минулого тижня Офіс канцлера отримав від Федерального міністерства оборони презентацію, в якій узагальнили найважливіші факти про ці ракети: наявність у Бундесвері, ризики, ефективність зброї.

Читайте також:
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди