USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

НАЗК призупинило статус угорського ОТР-банк як "міжнародного спонсору війни"

Крім ОТР-банку з переліку виключені також п'ять грецьких компаній
ОТР-банк

OTP Bank

Джерело: відкриті джерела

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) призупиняє статус угорський OTP Bank у переліку міжнародних спонсорів війни. Таке рішення прийнято за результатом переговорів між представниками Агентства та представниками компаній та урядів цих країн щодо припинення співпраці з РФ. 

У НАЗК висловили сподівання, що таке рішення призведе до розблокування Угорщиною 500 млн євро життєво необхідної військової допомоги ЄС для українського народу.

Крім того, такого ж статусу Агентство надало і п'ятьом грецьким компаніям-перевізникам - Dynacom Tankers Management (DTM), Delta Tankers LTD, Thenamaris Ships Management Inc., Minerva Marine, TMC Tankers LTD. 

Своє рішення щодо них у НАЗК пояснили тим, що воно виключить можливість блокування Грецією майбутнього пакету санкцій ЄС, спрямованого на зменшення можливості Росії продовжувати війну.  

"Відтепер на порталі "Війна і санкції", в розділі "Міжнародні спонсори війни", ці 6 компаній матимуть тимчасово призупинений статус. Подальше виключення їх з переліку залежатиме від виконання відповідних умов", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що навесні 2023 року НАЗК включило до переліку міжнародних спонсорів війни угорський OTP Bank. А влітку 2023 року НАЗК відновило статус “спонсорів війни” п’ятьом грецьким компаніям-перевізникам. 

Ми також писали, що Угорщина блокує спроби ЄС створити довгостроковий фонд для української армії на 20 млрд євро. Будапешт вимагає, щоб Україна вилучила банк OTP зі списку спонсорів війни.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот