USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Нардеп Холодов уже пів року розбудовує бізнес за кордоном, – "Схеми"

З січня народного обранця не було на жодному засіданні у Верховній Раді
Андрій Холодов
Андрій Холодов
Джерело: відкриті джерела

Народний депутат України від партії "Слуга народу" Андрій Холодов виїхав з України у січні 2023 року і з того часу не повертався. Протягом пів року жодного разу не з’явився у стінах Верховної Ради і не брав участь у голосуваннях, йдеться у розслідуванні проєкту "Схеми".

За інформацією розслідувачів, парламентар нині знаходиться з сім’єю на Кіпрі, де володіє родинним маєтком. Крім того, Холодов за кордоном розбудовує сімейний бізнес, адже його дружина стала співвласницею салону краси в австрійському Відні.

"Востаннє нардеп перетнув кордон 21 січня на пункті пропуску "Порубне" на межі з Румунією і був за кермом автомобіля Mercedes GLS 450. Усього від початку повномасштабного вторгнення Росії Холодов 12 разів виїжджав з України. Народний обранець жодного разу не голосував у парламенті від 21 січня 2023 року, а за весь 2022 рік брав участь у 46,75% голосувань в сесійній залі", – кажуть журналісти.

Новини за темою: Нардеп Холодов написав заяву про складання повноважень народного обранця

Водночас Холодов підключається по відеозв’язку до засідань комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, де є чинним заступником голови.

"У 2023 році відпустки народному депутату України Андрію Холодову не надавали, відрядження за кордон не оформлювали. Починаючи з 21 січня, будь-які виплати йому не здійснювали", – розповіли в апараті ВР у коментарі "Схемам".

Бізнес Холодова в Австрії

За кордоном родина Холодова активно розбудовує модний бізнес.

Так, наприкінці грудня 2022 року дружина нардепа Катерина Шаховська придбала частку у салоні краси LA SALUTE Sport&Beauty у Відні. Вона позиціює себе як дизайнерка одягу та є кумою Оксани Марченко – дружини співзасновника вже забороненої партії "ОПЗЖ", кума російського президента Владіміра Путіна Віктора Медведчука.

Катерина Шаховська
Джерело: відкриті джерела

У Відні розташований і салон весільних та вечірніх суконь, який також належить дружині Холодова, на вулиці Вальфішгассе у центрі міста.

Андрій Холодов на неодноразові дзвінки та повідомлення журналістів не відповів. "Схеми" також відправили лист із питаннями на пошту депутата.

Хто такий Андрій Холодов?

Андрій Холодов (народився 20 серпня 1972 року, Кременчук, Полтавська область) – український бізнесмен, заступник директора ТОВ "Текам плюс". Народний депутат України 9-го скликання.

Згідно з аналітикою Руху "ЧЕСНО", Холодов увійшов до списку прогульників серед народних депутатів Верховної Ради 9-го скликання. За даними дослідження, пропустив 42% голосувань в проміжку від початку 2022 року і до травня 2023 року.

У жовтні 2020-го був на весіллі пасинка кума Путіна Віктора Медведчука

У листопаді 2019 року журналісти "Схем" виявили, що Холодов пов'язаний з тютюновим бізнесом і лобіював у ВРУ свої інтереси. У липні 2020 року НАЗК знайшло реальний конфлікт інтересів у депутата Холодова, справу передали до суду, нардепу загрожує штраф.

У жовтні 2019 не підтримав у комітеті законопроєкт про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості

У 2019 році був обраний народним депутатом 9-го скликання від партії "Слуга народу" номером 22 у списку як безпартійний, член однойменної фракції. Заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

З 2013 року – заступник директора, директор з питань зовнішньоекономічної діяльності ТОВ "Текам плюс". Займається орендою і продажем комерційної та житлової нерухомості, девелопментом, бізнес-консалтингом, іншими видами господарської діяльності. Співзасновник ТОВ "Ефкон-вікна" та "Флорентіно". Був фізичною особою-підприємцем.

За даними журналістів "ЧЕСНО", його бізнес пов’язаний з ринком МАФів у місті Києві.

Раніше

Нещодавно в народного депутата Юрія Арістова, якого помітили на Мальдівах під час повномасштабної війни, забрали мандат.

Реакція влади на виїзди чиновників

Президент України Володимир Зеленський заявив про наслідки для українських високопосадовців, які під час війни виїжджають на відпочинок за кордон.

Глава держави вважає справедливим рішення позбавляти їх посад.

Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time