USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Нардеп Холодов написав заяву про складання повноважень народного обранця

Заява буде розглянута на найближчому засіданні парламенту
Андрій Холодов
Андрій Холодов
Джерело: відкриті джерела

Народний депутат Андрій Холодов написав заяву про складання з себе повноважень народного обранця. Про це повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

"До Верховної Ради України надійшла заява від народного депутата України Холодова А. І. про складання повноважень народного депутата України. Заява буде розглянута на найближчому пленарному засіданні", – написав глава ВР.

Заява Холодова про складання мандата нардепа

Джерело: Руслан Стефанчук Facebook

Скандал із Холодовим

Ми писали, що народний депутат України від партії "Слуга народу" Андрій Холодов виїхав з України у січні 2023 року і з того часу не повертався. Протягом пів року жодного разу не з’явився у стінах Верховної Ради і не брав участь у голосуваннях.

За даними ЗМІ, парламентар нині знаходиться з сім’єю на Кіпрі, де володіє родинним маєтком. Крім того, Холодов за кордоном розбудовує сімейний бізнес, адже його дружина стала співвласницею салону краси в австрійському Відні.

Деталі про закордонний бізнес Холодова читайте тут.

Хто такий Андрій Холодов

Андрій Холодов (народився 20 серпня 1972 року, Кременчук, Полтавська область) – український бізнесмен, заступник директора ТОВ "Текам плюс". Народний депутат України 9-го скликання.

Згідно з аналітикою Руху "ЧЕСНО", Холодов увійшов до списку прогульників серед народних депутатів Верховної Ради 9-го скликання. За даними дослідження, пропустив 42% голосувань в проміжку від початку 2022 року і до травня 2023 року.

У жовтні 2020-го був на весіллі пасинка кума Путіна Віктора Медведчука

У листопаді 2019 року журналісти "Схем" виявили, що Холодов пов'язаний з тютюновим бізнесом і лобіював у ВРУ свої інтереси. У липні 2020 року НАЗК знайшло реальний конфлікт інтересів у депутата Холодова, справу передали до суду, нардепу загрожує штраф.

У жовтні 2019 не підтримав у комітеті законопроєкт про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості

У 2019 році був обраний народним депутатом 9-го скликання від партії "Слуга народу" номером 22 у списку як безпартійний, член однойменної фракції. Заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

З 2013 року – заступник директора, директор з питань зовнішньоекономічної діяльності ТОВ "Текам плюс". Займається орендою і продажем комерційної та житлової нерухомості, девелопментом, бізнес-консалтингом, іншими видами господарської діяльності. Співзасновник ТОВ "Ефкон-вікна" та "Флорентіно". Був фізичною особою-підприємцем.

За даними журналістів "ЧЕСНО", його бізнес пов’язаний з ринком МАФів у місті Києві.

Нагадаємо, нещодавно у народного депутата Юрія Арістова, якого помітили на Мальдівах під час повномасштабної війни, забрали мандат.

Читайте також:
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака