USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Нардеп Дмитрук вніс заставу за клірика УПЦ (МП), якого підозрюють у виправданні російської агресії

Йдеться про монаха Києво-Печерської лаври ієродиякона УПЦ (МП) Павла Музичука
Артем Дмитрук
Артем Дмитрук
Джерело: Facebook

Народний депутат Артем Дмитрук вніс заставу за монаха Києво-Печерської лаври ієродиякона УПЦ МП Павла Музичука, якого підозрюють у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України

В УПЦ розповіли, що 13 лютого в Солом’янському райсуді Києва відбулося засідання щодо обрання запобіжного заходу Павлу Музичуку. Ченця звинувачують в організації постановних акцій протесту під час повернення державі майна Києво-Печерської лаври навесні 2023 року. Він також намагався дискредитувати Сили оборони України, зокрема оборонців Маріуполя.

"В якості запобіжного заходу суд призначив ченцю заставу у розмірі 121 тис. гривень і носіння електронного браслета", – йдеться у дописі.

Сьогодні нардеп Артем Дмитрук повідомив про внесення застави.

"Заставу внесено", – написав він у відповідь на свою публікацію про обрання запобіжного заходу Музичуку.

Нагадаємо

Вранці 9 лютого СБУ проводила обшуки в Києво-Печерській лаврі.

Згодом клірику УПЦ (МП), який організовував провокації у Києво-Печерській лаврі, повідомили про підозру. Під виглядом "акцій протесту" клірик сподівався максимально розхитати суспільно-політичну обстановку в столиці України

Зазначалося, що Служба безпеки України задокументувала підривну діяльність ієродиякона УПЦ (МП), який діяв на користь країни-агресора. За даними слідства, фігурант є одним із найближчих соратників митрополита Павла (Лебедя) і причетний до організації масових провокацій у Києво-Печерській лаврі навесні 2023 року.

Хто такий Артем Дмитрук?

За даними руху "Чесно", у 2019 році Артем Дмитрук був обраний депутатом Верховної Ради 9-го скликання від партії "Слуга народу" за виборчим округом №133 (Одеська область) як безпартійний. А у листопаді 2021 року його виключили з фракції "Слуга народу".

Він відомий в Україні численними скандалами.

"Дмитрук увійшов до списку нардепів, які демонстративно відмовились вакцинуватись від коронавірусу. Крім того, Дмитрук був активним прочанином Української православної церкви Московського патріархату (РПЦ в Україні) й залюбки це підкреслював", – зазначають в "Чесно".

Також Дмитрук разом з іншим народним депутатом Олексієм Леоновим поклали квіти до Будинку профспілок в Одесі, де 2 травня 2014 року загинула група сепаратистів.

У січні 2022 року він влаштував бійку в Одеській міськраді, щоб пройти до зали засідань. Тоді постраждали троє охоронців.

Читайте також:
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР