USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Найближчими тижнями Україна може провести ще один обмін полоненими, – Лубінець

При цьому, за словами омбудсмана, Росія може у будь-яку мить обірвати цей процес обміну
Лубінець
Дмитро Лубінець
Джерело: відкриті джерела



Протягом найближчих тижнів може відбутись ще один обмін військовополоненими між Україною та Росією. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає "Суспільне".  

"Сподіваюся, що в цьому році цей процес обміну покаже системність. Я сподіваюся, що протягом найближчих тижнів ми знову зможемо порадувати наших героїв поверненням додому", – сказав Лубінець.

При цьому додав, що за останні два тижні в перемовинах з Росією відбулися певні зрушення: взаємне відвідування військовополонених, взаємний обмін теплими речами і нарешті повернення полонених в середу, 3 січня.

"Завдання стоїть – повернути абсолютно всіх", – наголосив він.

Крім того, уповноважений відзначив, що Росія може у будь-яку мить обірвати цей процес обміну.

Дмитро Лубінець також розповів, що українські захисники й захисниці, які повернулись з полону 3 січня, перебували там від 6 місяців до 1,5 року. Всі вони у поганому фізичному стані: виснажені та дуже схудли.

Водночас, як повідомив омбудсман, процес був ускладнений тим, що РФ не хотіла проводити обмін полонених, заблокувати процес повернення захисників, щоб максимально спробувати підірвати ситуацію в Україні зсередини.

Напередодні після тривалої перерви Україна провела найбільший обмін військовополонених – додому повернулося 230 захисників. Серед них – представники Збройних сил України – 130 (серед них ТрО – 14, ВМС – 14), Національної гвардії – 55, Державної прикордонної служби – 38, Національної поліції – 1 та шестеро цивільних, які були незаконно позбавлені волі.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат