USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На Житомирщині священник УПЦ МП вдарив по голові дитину з прапором України: Відкрито провадження

Розпочато провадження за фактом умисного легкого тілесного ушкодження
священник
Джерело: відкриті джерела

У селищі міського типу Іршанськ в Житомирській області трапився інцидент за участю священника УПЦ МП. Він вдарив по голові хлопчика з прапором України. Правоохоронці вже відкрили кримінальну справу за даним фактом, передає пресслужба Нацполіції області.

"Під час розслідування будуть встановлені всі обставини, учасники та свідки подій, що відбулися в селищі Іршанську", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 2 квітня на території церкви Святої Покрови у селищі відбувалися збори релігійної громади. На місці події для забезпечення правопорядку працювали поліцейські. Під час заходу правоохоронці припиняли всі спроби фізичного протистояння. Водночас надійшло кілька повідомлень щодо протиправних дій, у тому числі завдання удару по голові 12-річному хлопчику.

Наразі поліцейські встановлюють всі обставини та свідків події і збирають письмові та відеосвідчення учасників заходу.

Кримінальне провадження розпочато за попередньою правовою кваліфікацією – ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Раніше

У Хмельницькому в одній із церков УПЦ МП стався скандал. Там священники побили військового, який начебто почав буянити в храмі.

Читайте також:
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
Великдень-2024: Як цьогоріч в умовах війни відзначаємо свято та де дивитися трансляцію богослужінь Великдень-2024: Як цьогоріч в умовах війни відзначаємо свято та де дивитися трансляцію богослужінь
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть
На Житомирщині чоловік застрелив дружину через ревнощі На Житомирщині чоловік застрелив дружину через ревнощі