USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На Яворівському полігоні серед працівників викрили агентів російського ГРУ

Зловмисникам загрожує до 15 років тюрми або довічне ув’язнення
СБУ_2
СБУ викрила російських агентів
Джерело: СБУ

На Львівщині військова контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію, під час якої нейтралізувала агентурну мережу головного управління генштабу ЗС РФ (відомого як ГРУ). Про це поінформувала пресслужба СБУ.

За даними слідства, фігурантами виявились двоє українських військових та лікарка, які у складі різних підрозділів дислокувалися на території Яворівського військового полігону.

Зазначається, що до початку повномасштабного вторгнення РФ їх залучив до співпраці кадровий співробітник російської воєнної розвідки. А вже після 24 лютого 2022 року вони збирали інформацію, яка цікавила розвідку країни-агресора. Кожен з них мав свою "лінію" розвідувально-підривної діяльності проти України. Для зв’язку використовували месенджери.

Новини за темою: У період окупації міста працював на рашистів: СБУ затримала чинного посадовця Херсонської ОВА

Встановлено, що один із підозрюваних регулярно передавав РФ локації окремих підрозділів українських військових на території полігону. А також намагався збирати відомості про результати міжнародного військового співробітництва Сил оборони.

Правоохоронці викрили російського агента під час виконання ним ворожого розвідзавдання.

Також, за даними СБУ, ще один учасник агентури ГРУ намагався передати своєму "куратору" відомості про візити військово-політичного керівництва України до одного з медзакладів у регіоні.

"Інший ворожий поплічник – посадовець навчального підрозділу українських військ. Він "зливав" воєнній розвідці РФ інформацію про розгортання бойових частин Сил оборони та локації військової техніки", – йдеться у повідомленні.

Слідчі Служби безпеки вже повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розміщення Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану).

Наразі всіх учасників агентурної групи викрито. Тривають слідчі дії для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України. Зловмисникам загрожує до 15 років тюрми або довічне ув’язнення.

Новини за темою: СБУ затримала російського "крота", який міг готувати диверсію проти посадовців ЗСУ

Раніше 

СБУ затримала колишнього депутата-комуніста Запорізької міськради, який "наводив" російські ракети на Україну.

У відомстві розповіли, що за наведенням депутата російські загарбники здійснили серію ракетних ударів по Запоріжжю у квітні та травні цього року. Тоді внаслідок ворожих обстрілів загинуло троє місцевих. Також було зруйновано 30 приватних будинків і пошкоджено одне з промислових підприємств регіону.

Ворожим поплічником виявився палкий прихильник комунізму, який у 2001 році отримав шість років тюрми за планування державного перевороту в Україні. Після виходу на волю вступив до місцевого осередку забороненої компартії і у 2015 році майже пів року був депутатом Запорізької міської ради. Також був активним учасником прокремлівських організацій "Союз радянських офіцерів" та "Безсмертний полк".

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали