USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00

СБУ затримала російського "крота", який міг готувати диверсію проти посадовців ЗСУ

Зловмисником виявився мешканець Бахмута, йому загрожує довічне ув’язнення
зрадник
Джерело: Telegram СБУ

Військова контррозвідка та слідчі Служби безпеки України викрили ще одного зрадника держави у результаті багатоетапної спецоперації у прифронтових районах України. "Кріт" збирав інформацію про західне озброєння та "полював" на системи протиповітряної оборони, аби згодом міг підготувати диверсію проти посадовців Збройних сил України, розповіли в пресслужбі СБУ.

"Фігурант передав агресору інформацію про можливі візити до гарнізону представників вищого командування ЗСУ. У зв’язку з цим перевіряється інформація щодо підготовки ймовірної диверсії проти посадовців Збройних сил. Крім того, зловмисник намагався виявити місця базування української ППО та новітнього західного озброєння", – додали в Службі безпеки України.

Слідство встановило, що зловмисником виявився мешканець Бахмута, якого ще до початку повномасштабного вторгнення завербував представник 72-го розвідцентру ГРУ ЗС РФ Микита Климовський.

Після 24 лютого минулого року росіянин поставив своєму агенту перше розвідзавдання – повідомляти агресору про наслідки повітряних ударів по українському місту. Також окупантів цікавили точні координати мостових переходів у Бахмуті та на його околицях, додали в спецслужбі.

Згодом зрадник отримав від російської воєнної розвідки наступне завдання – прибути до Дніпропетровщини та мобілізуватися до лав Сил оборони. Після зарахування до складу однієї з військових частин ЗСУ ворожий агент збирав інформацію про кількість особового складу та наявне озброєння в підрозділах.

Слідчі своєчасно викрили зрадника, задокументували злочинні дії і затримали його на спробі передачі розвідданих російській спецслужбі. Для комунікації з воєнною розвідкою Росії їхній поплічник використовував Telegram.

Під час обшуків у фігуранта виявили два мобільні телефони, один із яких він використовував лише для зв’язку зі своїм "куратором" з ГРУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за держзрадою, вчиненою в умовах воєнного стану. Наразі він під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Новини за темою: Держзрада ексначальника ГУ СБУ в Криму: Кулініч постане перед судом, йому загрожує до 15 років за ґратами
Читайте також:
Наводила російські авіабомби на Сумщину: Затримано агентку ФСБ Росії Наводила російські авіабомби на Сумщину: Затримано агентку ФСБ Росії
Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ
Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента
Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ