USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

На російському Іл-76 могло не бути українських полонених: З’явилися цікаві деталі

На те, що літак здійснював виліт, вказує, що після його падіння стався потужний вибух, що більш характерно для випадку, коли літак повністю заправлений
Іл-76 збиття 24 січня
Уламки російського Іл-76
Джерело: відкриті джерела

З’явилась інформація, що військово-транспортний літак Іл-76, який сьогодні розбився у РФ, здійснював зліт, а не посадку. У такому випадку ніяких полонених на ньому бути не могло. Про це пише Defense Express.

"Літак, який вже падав, на камеру потрапив з самого Яблоново. На відео він рухається з південного заходу на північний схід. Політ літака в цілому знаходиться поряд із визначеним для повітряного коридору районом, який використовується літаками, які як прямують, так й вилітають з аеродрому у Бєлгороді. Нижче мапа району з визначеними маршрутами літаків для цивільної авіації ICAO. Це не означає, що військовий літак мав летіти саме за ними, але з високою долею вірогідності для посадки у цивільному аеропорту Бєлгорода вони були застосовані. Також додатково приблизно помічено селище Яблоново", – йдеться в повідомленні.

Джерело: відкриті джерела

Зазначається, що якщо літак після збиття не змінив маршрут майже рівно на 180 градусів, то це прямо свідчить про те, що він здійснював набір висоти після злету з Бєлгорода. Тобто навряд перевозив полонених.

Джерело: відкриті джерела

Це маршрути наближення до аеродрому, водночас стандартні схеми заходу на посадку передбачають політ у зовсім інших районах й значно ближче до аеродрому. Приклади "ближнього" та "дальнього" кола для аеродрому у Бєлгороді:

Джерело: відкриті джерела

Також, що літак здійснював виліт, за даними Defense Express вказує те, що після його падіння стався потужний вибух, що більш характерно для випадку, коли літак був повністю заправлений. Водночас зазвичай літак не сідає з повними баками.

На те, що літак вилетів з Бєлгорода також вказує й неофіційні повідомлення з російських місцевих Telegram-каналів.

Джерело: відкриті джерела

До цього треба додати повідомлення від губернатора Бєлгородської області, яке було оприлюднено о 10:12, щодо "ракетної небезпеки". Це може вказувати й на ще одну цілком можливу деталь збиття Іл-76.

Джерело: відкриті джерела

Водночас у будь-якому випадку головним питанням залишається: літак здійснював посадку і після уражання його розгорнуло на 180 градусів або він вилітав з Бєлгорода й впав у напрямку свого маршруту польоту.

Нагадаємо

У Бєлгородській області вранці 24 січня сталася аварія літака Іл-76 ВКС Росії. Про це спочатку повідомили росЗМІ, а потім інформацію підтвердили в Міноборони РФ. За інформацією місцевої влади, інцидент стався в Корочанському районі Бєлгородської області.

Варто зазначити, що за кілька хвилин до авіакатастрофи над регіоном спрацювала повітряна тривога, після падіння літака – її скасували.

Як стверджують у Міноборони РФ, на борту літака Іл-76, що впав, нібито перебували українські полонені, яких нібито "доставляли на обмін".

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими України прокоментували заяву Міноборони РФ, заявивши, що там збирають і аналізують інформацію, а також закликали дочекатися офіційних заяв влади.

Представник ГУР Андрій Юсов підтвердив, що сьогодні планувався обмін полоненими між Україною та РФ.

Читайте також:
Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ