USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На понад 1 млрд доларів завдали шкоди росіяни, розгативши Харків, – Ревчук

Про підрахунки стало відомо з останньої комісії міськради
Ревчук
Ветеран російсько-української війни, депутат Харківської міськради Артем Ревчук
Джерело: UWN YouTube

На понад один мільярд доларів завдали шкоди росіяни, розгативши Харків. Такі цифри навів в ефірі каналу UWN ветеран російсько-української війни, депутат Харківської міськради Артем Ревчук.

За його словами, про підрахунки стало відомо з останньої комісії міськради.

"Щодо відбудови, Харків постраждав найбільше з усіх міст. Понад 4,5 тисячі багатоквартирних будинків зруйновані, в основному це на Салтівці. Це мікрорайон величезний, там до широкомасштабної війни проживало 300 тисяч людей, до прикладу, він як Полтава, мабуть, навіть більше. Якщо казати про готовність до зими, то Харків готовий: по максимуму всі комунальні служби позакривали місця загального користування, мається на увазі вікна в під’їздах, хоча б десь полатали", – сказав Ревчук.

І додав, що до опалення готові також – всі комунікації "більш-менш відремонтовані".

"Однак маємо надію, якщо не буде обстрілів значних, як в тому році, то місто має справитися. Плюс, нам доповідали з департаменту, що є запас запасних частин на випадок аварії і ремонтів. В принципі харків’ян чимось здивувати складно. На жаль, містяни звикли жити з цією проблемою та звикли жити з тим, що поряд знаходяться скажені сусіди, тобто готові до всього", – повідомив депутат.

Ревчук разом з тим зауважив, що є запаси генераторів.

"Я в магазинах проходив і дивився: у всіх майже готові генератори, вже хтось інвертори купує, акумулятори, щоб можна було якось ці кризові моменти пережити. Думаю, харків’ян точно не зламати – вони будуть битися до останнього і не дадуть своє місто розірвати цим недолюдям (росіянам, – ред.)", – прокоментував ветеран війни.

Раніше

У Харкові буде побудована перша підземна школа. Про це заявив мер міста Ігор Терехов.

Очільник зауважив, що, попри брак бюджетних коштів, видатки на освіту не скорочуватимуть. Тож підземна школа буде побудована. І це захистить дітей від повітряних загроз.

"Ми ні на гривню не скоротимо видатки на освітянський напрямок як цьогоріч, так і наступного року, попри брак бюджетних коштів і доволі важке завдання збалансувати місцевий бюджет з урахуванням наявного дефіциту. Крім цього, саме в Харкові плануємо побудувати першу в Україні підземну школу, яка відповідатиме найсучаснішим нормативним вимогам до захисних споруд. Таке укриття дасть змогу продовжити безпечне очне навчання тисячам харківських дітей навіть під час ракетних загроз", – додав Терехов.

Новини за темою: За минулий рік в Харкові відновили 200 будинків, – Терехов
Читайте також:
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди