USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 4 0 3 0 (+1740)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

МОК позбавив Лондон олімпійських кваліфікаційних турнірів у "нових" видах спорту: Причина

У комітеті назвали умови уряду Великої Британії "дискримінаційними" по відношенню до росіян та білорусів
МОК
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Міжнародний олімпійський комітет позбавив Лондон права на проведення кваліфікаційних турнірів на Олімпіаду-2024 у "нових" видах спорту. Про це повідомило видання The Times.

Річ у тім, що у березні МОК рекомендував міжнародним спортивним федераціям дозволити змагатися російським та білоруським спортсменам у нейтральному статусі.

Уряд Великої Британії допустив до змагань на території країни атлетів з Росії та Білорусі. Це дало право виступити тенісистам з цих країн у трав'яному сезоні, зокрема, зіграти на Вімблдоні. Однак уряд висунув їм ряд вимог для участі у будь-яких турнірах. Серед вимог:

  • атлети з Росії та Білорусі повинні підписати особисту декларацію про нейтралітет і погодитися не підтримувати війну в Україні
  • не підтримувати керівництво Росії, що веде війну в Україні
  • не отримувати державне фінансування.

Але у МОК назвали умови уряду Великої Британії "дискримінаційними". Відтак, організація позбавила Лондон кваліфікаційних турнірів у "нових" видах спорту.

Ба більше, виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету повідомила Британську олімпійську асоціацію (БОА), що надалі не розглядатиме Лондон як потенційне місце проведення для кваліфікаційних турнірів на Олімпіаду-2024. 

Натомість у Лондоні своєю чергою вже відповіли на рішення МОК розчаруванням.

"Ми надзвичайно розчаровані тим, що не змогли провести олімпійську кваліфікаційну серію у Великій Британії, як сподівалися. Це особливо засмучує тих британських спортсменів, які зараз втрачають перевагу відібратися в Париж", – сказав представник БОА.

Які кваліфікаційні турніри відібрали у Лондона

На Олімпіаді-2024 серед інших вперше будуть представлені брейкінг та велоспорт BMX. Натомість скейтбординг та скелелазіння дебютували у статусі олімпійських дисциплін у Токіо-2020, відтак, усі вони є "новими" для Олімпіади.

Олімпійська кваліфікація на ці змагання була запланована у Лондоні на червень 2024 року. Але МОК позбавив столицю Британії олімпійських кваліфікаційних турнірів у цих "нових" видах спорту. 

Наразі комітет не визначив нове місце проведення олімпійської кваліфікації у "нових" видах спорту.

Олімпіада-2024: Що відомо

Літні Олімпійські ігри-2024 розпочнуться у Парижі 26 липня наступного року, а завершаться 11 серпня. Україна здобула 17 ліцензій на Олімпіаду 2024 року.

Читайте також:
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
"Радий грати у команді, яка розвиває футбол і допомагає країні", – Мілевський увійшов до медіафутбольного клубу IGNIS