USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Латвія готується до відправлення всього свого вертолітного парку в Україну

Загалом Латвія вже виділила на допомогу Україні понад 1,3% свого ВВП
вертоліт
Вертоліт ЗСУ
Джерело: відкриті джерела

Латвія готується до відправки всього свого парку вертольотів в Україну. Про це заявив прем'єр-міністр Кріш'яніс Каріньш на Конференції з відновлення України (URC2023) у Лондоні, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас був парк вертольотів. Усі ці вертольоти, останні ще перефарбовуються, щоб вони були в робочому стані і мали гарний вигляд, ми відправляємо в Україну", – заявив глава уряду.

Також він розповів, яку допомогу виділила країна Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ.

"Наші Stinger прибули в Україну тільки за день до повномасштабного вторгнення, і, на щастя, вони були частиною рішення щодо запобігання захопленню аеропорту росіянами, що є частиною їхнього початкового плану. Відтоді наш уряд витратив понад 1,3% нашого ВВП на різну допомогу Україні. Тільки військові становлять понад 1%", – зазначив Каріньш.

Крім того, за його словами, Латвія навчає близько 3000 українських солдатів цього року.

Прем'єр-міністр додав, що після підриву Каховської ГЕС протягом одного тижня Латвія ухвалила три різні рішення уряду щодо різних пакетів допомоги.

Інша допомога Латвії

Раніше ми писали, що країна безоплатно передала Україні 66 автомобілів, конфіскованих у п'яних водіїв.

Як відомо, ідея передачі конфіскованих автомобілів у Латвії з'явилася цього року. Від ідеї до її втілення минуло трохи більше як місяць.

Відповідно до латвійського закону конфісковані автомобілі можуть бути безоплатно передані уряду України для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов'язаної з війною, та підтримки українців.

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?