USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві

Усіх пацієнтів та медиків негайно евакуювали
Евакуація з лікарень
Евакуація з лікарень
Джерело: скріншот

Російські терористи анонсували удар по двох столичних лікарнях, одна з яких дитяча. Точніше їм у цьому допомогли білоруські поплічники.

Зокрема, "Білоруське телеграфне агентство" (БЕЛТА) поширило відео виступу голови Комітету державної безпеки Білорусі (КДБ) Івана Тертеля на VII Всебілоруських народних зборах, де він заявив, що "білоруські добровольці, які воюють на боці України, планують захопити один із прикордонних населених пунктів РБ".

"Усі ці особи, їхня діяльність і плани комітету відомі. У боротьбі з тероризмом діємо за законами воєнного часу, рішуче і без вагань. Серед терористів та їх пособників є і вбиті, і поранені. Усіх їх спіткає заслужена кара. Навіть попри те, що своїм лігвом вони обрали київські лікарні за адресою Богатирська 30 і 32, де фактично сховалися за спинами хворих дітей", – сказав Тертель.

Реакція КМДА

Після цього у столиці розпочалась негайна евакуація усіх пацієнтів та медиків із цих лікарень.

"В інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. І що, нібито, в цих лікарнях перебувають військові. Це абсолютна брехня і провокація ворога, яку він намагається використати для удару по соціальній інфраструктурі столиці", – зазначили в КМДА.

В адміністрації зазначили, що звернулися до СБУ, Міністерства охорони здоров'я за допомогою та поінформували про заходи, які вживають для збереження життя й здоров'я пацієнтів і персоналу лікарень.

Що каже СБУ?

Служба безпеки України назвала заяву Тертеля інформаційно-психологічною спецоперацією, яка грає на руку РФ.

"Водночас наша країна вже третій рік протидіє ворогу у повномасштабній війні, і всі громадяни розуміють важливість дотримання правил безпеки. Тож і спеціальні служби, і представники місцевої влади реагують на кожну потенційну загрозу згідно з передбаченими протоколами дій. Наразі вживаються усі необхідні заходи, аби знівелювати будь-які негативні наслідки навіть теоретичної загрози", – кажуть в СБУ.

У спецслужбі додали, що білоруській владі треба не лякати українців псевдозаявами, а думати про те, як не опинитися на лаві підсудних у Гаазі поруч із кремлівським диктатором.

Читайте також:
Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
Тарифи на електроенергію можуть зрости Тарифи на електроенергію можуть зрости
У Києві викрили енергетичну компанію, що не сплатила 132 мільйони гривень податків У Києві викрили енергетичну компанію, що не сплатила 132 мільйони гривень податків