USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Кожна година запізнення західної військової допомоги для України коштує життя сотням українців, – Мамулашвілі

Зараз на Бахмутському напрямку ситуація залишається складною
Мамука Мамулашвілі
Мамука Мамулашвілі
Джерело: UWN

Задля ефективного стримування російських окупантів на Бахмутському напрямку Збройним силам необхідна військова допомога від західних партнерів. Про це в ефірі UWN заявив засновник і командир Грузинського національного легіону у складі ЗСУ Мамука Мамулашвілі. 

Щодо оперативної ситуації в Бахмуті Мамулашвілі зазначив, що зараз там йдуть артилерійські обстріли та контакті бої. Загалом ситуація залишається складною з інтенсивними боями. 

В той же час засновник Грузинського національного легіону відзначив, що кожного дня ЗСУ на Донбасі отримують підкріплення. 

Також Мамулашвілі додав, що наразі військовим не вистачає військової допомоги від західних партнерів. 

"Я сказав би, що західні країни можуть бути більш активними в підтримці України і більш активно допомагати на цьому етапі, коли окуповані українські території. Дуже потрібна буде західна допомога і чим швидше це буде, тим вищою буде обороноздатність України", – уточнив командир. 

Мамулашвілі зазначив, що кожна година запізнення західної військової допомоги для України коштує життя сотням українців. 

Що зараз відбувається в Бахмуті?

Актуальність утримання Бахмута тільки зростає, каже командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський.

Кожен день оборони міста дозволяє виграти час для підготовки резервів і підготуватися до майбутніх наступальних операцій. В той же час у боях за цю фортецю ворог втрачає найбільш підготовлену і боєздатну частину свого війська – штурмові загони "Вагнера".

Новини за темою: За тиждень ЗСУ знищили під Бахмутом понад тисячу окупантів, – Зеленський

Заяви Пригожина в черговий раз підтверджують, що після захоплення вагнерівцями Бахмута у противника будуть розв'язані руки і він зможе розпочати широкомасштабний наступ із застосуванням армійських і десантних частин на бойовій техніці.

Це ще раз доводить дуже важливу роль Бахмута в загальній системі оборони нашого угруповання. Тисячі ворогів, які загинули при штурмі міста, – тому яскраве підтвердження. 

Читайте також:
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25 ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський