USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Бахмут зараз: Супутникові фото показали найпекельніше місце на фронті

Зокрема, на знімках можна побачити руйнування важливого моста і споруд
Бахмут, супутникові знімки_1
Джерело: The New York Times

Супутникові знімки зафіксували вигляд поруйнованого Бахмута, де тривають найважчі на фронті бої. Відповідні знімки компанії Maxar Technologies опублікувало видання The New York Times.

Один з найчіткіших супутникових знімків Бахмута за кілька тижнів показав суттєві пошкодження житлових будинків, мостів і промислових підприємств після тривалих обстрілі і вуличних боїв.

До того ж на зробленому 6 березня знімку зафіксовано, що мости через річку Бахмутка були зруйновані. Ця водойма розділяє місто і її можуть використати українські війська як оборонну лінію для стримування російського наступу.

Також деякі з найбільших пошкоджень видно в районах на східному боці міста. Ворог цього тижня оголосив, що нібито "контролює" цю частину.

В НАТО прогнозують, що Бахмут можуть захопити

Бахмут може впасти найближчим часом попри втрати росіян. Про це у середу, 8 березня, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг перед зустріччю Ради міністрів закордонних справ ЄС з міністрами оборони.

"Ми бачимо, що Росія кидає більше військ, більше сил, і те, чого Росії бракує в якості, вони намагаються компенсувати кількістю. Вони зазнали великих втрат, але в той же час ми не можемо виключати, що Бахмут може впасти найближчими днями", – сказав Столтенберг.

Чим це загрожує?

7 березня президент Володимир Зеленський заявив, що захоплення Бахмута відкриє для Росії шлях до інших населених пунктів Донецької області, тому українські захисники продовжують боронити місто. Про це він сказав в інтерв'ю CNN.

"Ми розуміємо, що після Бахмута вони можуть піти далі. Вони можуть піти на Краматорськ, вони можуть піти на Слов'янськ, для росіян буде відкрита дорога після Бахмута до інших міст України, в Донецькому напрямку. Ось чому наші хлопці стоять там", – розповів глава держави.

При цьому зазначив, що мотиви України зберегти місто сильно відрізняються від цілей Москви.

"Ми розуміємо, чого Росія хоче там досягти. Росії потрібна хоч якась перемога – маленька перемога – навіть зруйнувавши все в Бахмуті, просто вбивши там усіх мирних жителів", – сказав він.

За його слова, якщо РФ зможе "поставити свій маленький прапорець" на вершині Бахмута, це допоможе "мобілізувати російське суспільство для того, щоб створити цю ідею, що вони є такою потужною армією".

У той же час президент заявив, що потрібно "в першу чергу думати про людей, і ніхто не має бути оточений". "Військові самі бачать, що ми повинні залишатися там сильними, незважаючи на те, що Росія зруйнувала все місто і все, що там було. Військові допомагали дітям, цивільним виїжджати з міста – навіть до сьогоднішнього дня люди виїжджали з Бахмута. Ми допомагали всім".

Читайте також:
G7 активізує постачання ППО для України G7 активізує постачання ППО для України
У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська
На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців
Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку "Беркуту" як оперативник, - розслідування