USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Контрнаступ є природним процесом досягнення української перемоги без будь-якого тиску, - Сирський

Зараз Сирський контролює українські сили навколо Бахмута та на сході
Сирський 1
Кореспондент ABC News Марта Раддатц поговорила з командувачем Сухопутних військ України генералом Олександром Сирським про поточний стан війни в Україні. Київ, 3 липня 2023 р.
Джерело: ABC News

Контрнаступ є природним процесом досягнення української перемоги без будь-якого тиску. І коли закінчиться війна, наразі невідомо, заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський в інтерв'ю ABC News.

Так, журналістка запитала у Сирського, коли закінчиться війна, на що командувач відповів: "Не знаю". При цьому, за словами генерала, при проведенні контрнаступу "немає такого, щоб нас хтось підштовхував" і все насамперед залежить від його бажання та бажання підлеглих.

"Розуміємо, що нам хочеться сьогодні, наприклад, вийти на якийсь рубіж, але я тому постійно й відвідую свої війська на передовій. Оскільки одна справа - відпрацювати якийсь план в тилу, інша - подивитися, як досягнути успіху на землі, під час шаленого опору противника", – розповів військовий.

Сирський додав, що повільне просування призвело до певних песимістичних оцінок перспектив контрнаступу. Насправді й українські чиновники, і військовослужбовці на місцях, а також багато незалежних аналітиків кажуть, що це все ще лише перша фаза, і те, що вони завжди знали, буде найважчим.

Зараз Сирський контролює українські сили навколо Бахмута та на сході, де цього тижня українські війська просунулися на його південному фланзі.

"Усі хочемо досягти цього результату, але поки що все розвивається за планами, які розробили та затвердили. Це - природний процес досягнення нашої перемоги без будь-якого тиску чи поштовху з боку. І, звичайно, я впевнений у відбитті ключового міста Бахмут: противник несе у вісім, а то й у десятки разів більші втрати, особливо за кількістю вбитих", - прокоментував командувач.

Сирський оцінив перші етапи українського контрнаступу

Днями командувач сухопутних військ України Олександр Сирський уперше підтвердив, що основні сили його наступального резерву ще не введено в бій на фронті. Про це він розповів в інтерв'ю The Guardian.

Сирський сказав, що Генштаб РФ передбачав, де сили України будуть найнебезпечнішими, проте ЗСУ зараз шукають смертельно слабкі місця в їхній обороні.

"Хочу сказати, що наші основні сили ще не брали участі в боях, а ми зараз шукаємо, промацуємо слабкі місця в обороні противника. Усе ще попереду", – наголосив командувач.

Командувач Сухопутних військ України також підтвердив, що Росія почала наступ у кількох місцях, включно з Куп'янськом у північно-східному районі Харкова і Лиманом на схід.

Новини за темою: ЗСУ перехоплюють ініціативу. Які фактори ускладнюють український контрнаступ
Читайте також:
Запроваджується новий механізм сповіщення працівників підприємств про повістки Запроваджується новий механізм сповіщення працівників підприємств про повістки
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки