USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

"Все ще попереду": Сирський оцінив перші етапи українського контрнаступу

За словами генерала, Росія передбачала, де сили України будуть найнебезпечнішими, але ЗСУ ще не застосовували основні резерви
Сирський у Бахмуті_3
Джерело: Сухопутні війська ЗСУ

Командувач сухопутних військ України Олександр Сирський уперше підтвердив, що основні сили його наступального резерву ще не введено в бій на фронті. Про це він розповів в інтерв'ю The Guardian.

Сирський сказав, що Генштаб РФ передбачав, де сили України будуть найнебезпечнішими, проте ЗСУ зараз шукають смертельно слабкі місця в їхній обороні.

"Хочу сказати, що наші основні сили ще не брали участі в боях, а ми зараз шукаємо, промацуємо слабкі місця в обороні противника. Усе ще попереду", – наголосив він.

"Усі хочуть миттєво й одразу домогтися великої перемоги. І ми теж. Але ми маємо бути готові до того, що цей процес займе якийсь час, тому що з кожного боку зосереджено багато сил, багато техніки і багато штучних перешкод", – зазначив генерал.

Командувач Сухопутних військ України також підтвердив, що Росія почала наступ у кількох місцях, включно з Куп'янськом у північно-східному районі Харкова і Лиманом на схід.

Новини за темою: ЗСУ перехоплюють ініціативу. Які фактори ускладнюють український контрнаступ

"Це складно, напружено, – сказав він про військову ситуацію на сході. "Росіяни намагаються перехопити ініціативу. Так що ситуація дійсно складна".

Також Сирський додав, що не потрібно недооцінювати ворога, оскільки противник передбачав і продовжує передбачати найнебезпечніші напрямки рухів ЗСУ та будує там міцну оборону, яку доволі важко пробити.

Водночас генерал уточнив, що бойовий дух, навчання і підготовка його військ вселили в нього впевненість у тому, що українські сили знайдуть лазівку і скористаються нею.

"Одним словом, це безперервний процес. Кожен робить свої висновки, і ніхто не хоче бути обдуреним двічі однаково", – пояснив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лише 3 з 12 бригад ВСУ брали участь у контрнаступі на південному сході України. А вирішальна битва ще попереду.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними "Орлани"?
ЗСУ підтвердили ураження нафтобази у Воронезькій області РФ ЗСУ підтвердили ураження нафтобази у Воронезькій області РФ
Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці