USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Будуть конфісковувати: Сейм Латвії – за крок до ухвалення заборони на авто з російською реєстрацією

Планується, що закон набуде чинності 15 листопада
прапор Латвії
Джерело: відкриті джерела

У четвер, 26 жовтня, Сейм Латвії затвердив у першому читанні поправки до Закону "Про дорожній рух", які передбачають заборону на перебування в країні зареєстрованих у Росії транспортних засобів. Про це пише Delfi.

Законопроєкт передбачає, що власник транспортного засобу, зареєстрованого в Росії, повинен буде зареєструвати транспортний засіб або вивезти його з території Латвії протягом трьох місяців від дня набрання законом чинності.

Після закінчення перехідного періоду використання зареєстрованих у Росії транспортних засобів у дорожньому русі Латвії один раз буде дозволено, якщо людина перетинає територію країни транзитом.

Міністерство юстиції Латвії зазначає, що, з огляду на напад Росії на Україну і загрозу її територіальній цілісності, суверенітету і незалежності, присутність зареєстрованих у Росії транспортних засобів на території країни неприпустима.

Крім того, транспортні засоби в Росії часто не відповідають технічним вимогам ЄС, їх використання може поставити під загрозу безпеку дорожнього руху.

Нагадаємо, Єврокомісія підтвердила, що громадянам Росії заборонений в'їзд до країн Євросоюзу на легкових автомобілях, зареєстрованих у РФ. Через санкції це розцінюється як заборонений імпорт, тому транспорт підпадає під конфіскацію. Також росіянам заборонено ввозити з собою косметику, ноутбуки, телефони, дорогоцінне каміння та інші речі. 

Пізніше чотири країни ЄС, у тому числі Норвегія, заборонили в'їзд російським легковим авто. Подібне рішення цього тижня ухвалили ПольщаФінляндія, Естонія, Латвія та Литва.

Читайте також:
Мобілізація авто: У кого забиратимуть транспортний засіб та коли повертатимуть Мобілізація авто: У кого забиратимуть транспортний засіб та коли повертатимуть
Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол
В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів
Світло фар за містом цілий рік: З 1 травня в Україні діятимуть нові зміни до ПДР Світло фар за містом цілий рік: З 1 травня в Україні діятимуть нові зміни до ПДР