USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Колишньому одеському військкому, у якого знайшли елітну нерухомість за кордоном, повідомили про підозру

Проте підозрюваного поки що не знайшли, його місцезнаходження уточнюється
Державне бюро розлідувань
Джерело: відкриті джерела

Колишньому керівнику Одеського регіонального центру комплектування Євгену Борисову повідомили про підозру за фактами незаконного збагачення та порушення порядку несення військової служби. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Підозру виписали за фактом незаконного збагачення, неявки на службу та ухилення від військової служби (ст. 368-5, ч. 5 ст. 407, ч. 4 ст. 409 КК України).

Під час вечірнього звернення президент України Володимир Зеленський також згадав про підозру воєнкому.

"Логічно, що одним лише звільненням ця історія не повинна була завершитися. Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора продовжують необхідні слідчі та процесуальні дії. Усі подробиці, які можна оприлюднити, правоохоронці обов'язково представлять суспільству", – сказав глава держави.

Зеленський нагадав, що в Україні триває перевірка військкоматів.

"І кожне таке "кабінетне" порушення десь у військовій ієрархії, будь-яка спроба якось там збагатитися принижує наших воїнів, наших героїв. Відповідальність за порушення – неминуча", – наголосив він.

У ДБР також повінформували, що Борисову повідомили про підозру, однак зазначили, що "розташування підозрюваного уточнюється".

Скандал в Одеському ТЦК

Нагадаємо, в Одеському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки вибухнув гучний скандал. Тоді з'ясувалося, що комісар Одеської області Євген Борисов має елітну нерухомість за кордоном, вартістю кілька мільйонів євро. Крім того, було встановлено, що Борисов неодноразово виїжджав за кордон під час воєнного стану на відпочинок. 

Родина Борисова під час війни придбала кілька елітних позашляховиків. А ДБР розпочало справу щодо "відмазування" за кошти українців від призову.

Наприкінці червня Борисова було звільнено із займаної посади, а замість нього на посаду начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний призначив полковника Олександра Охріменка.

 
Читайте також:
В Одесі чоловік у військовій формі побив дівчину милицею: В ТЦК розпочали службову перевірку, а в поліції кажуть, що заяви від постраждалої не було. Оновлено В Одесі чоловік у військовій формі побив дівчину милицею: В ТЦК розпочали службову перевірку, а в поліції кажуть, що заяви від постраждалої не було. Оновлено
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Зарізав через відмову дати закурити: В Одесі затримали підозрюваного у вбивстві підлітка Зарізав через відмову дати закурити: В Одесі затримали підозрюваного у вбивстві підлітка
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень