USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

В Одесі чоловік у військовій формі побив дівчину милицею: В ТЦК розпочали службову перевірку, а в поліції кажуть, що заяви від постраждалої не було. Оновлено

В поліції стверджують, що компанія, з якою була дівчина, перед конфліктом із військовими напала на таксиста. Сама потерпіла із заявою у правоохоронні органи не зверталася
Одеський обласний ТЦК та СП
Одеський обласний ТЦК та СП
Джерело: відкриті джерела

Ввечері 13 травня чоловік у військовій формі побив милицею 19-річну дівчину. Постраждала, яка отримала забій плеча, численні синці та розсічення голови, оприлюднила пост, у якому стверджує, що він представився співробітником ТЦК. В Одеському обласному ТЦК та СП повідомили, що розпочали службову перевірку.

Що відомо про інцидент?

Постраждала Антоніна Токмакова оприлюднила пост про те, що її побив чоловік у військовій формі. За її словами, це сталося у відділку поліції, куди вона та її друзі звернулися, аби написати заяву на таксиста, який залив їх перцевим балончиком.

"Під час написання заяви до районного відділу поліції з милицею в руках (важлива деталь) зайшов чоловік у військовій формі. Представився співробітником ТЦК. Він був поруч із поліцейськими в момент оформлення заяви. Потім він вийшов. Після того як заява була написана, поліція відмовилася нас випускати", – розповіла дівчина.

Вона повідомила, що згодом правоохоронці відпустили двох 19-річних хлопців, але одного залишили у відділку та сказали, що чекають на ТЦК. Військові по приїзду посадили хлопця в автобус, а її не впустили в машину. Вона почала знімати це на відео, а в цей час до неї підбіг чоловік у військовій формі та побив милицею.

За словами постраждалої, у неї два розсічення на голові, синці по всьому тілу і забій правого м'яза плеча. Дівчина зняла побої в місцевій лікарні.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Tokmakova Tonya (@kkto14jrelx2)

В ТЦК відреагували

Повідомляється, що за фактом події в Одеському обласному ТЦК та СП розпочали службову перевірку.

"У разі виявлення та доведення провини представників ТЦК та СП, вони буду притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством. Керівництво Одеського обласного ТЦК та СП засуджує будь-які прояви насильства та співпрацює з правоохоронними органами для встановлення реальних обставин", – йдеться у повідомленні.

Що кажуть в поліції?

Як повідомляють в ГУ НП в Одеській області, поліцейські розслідують кримінальне провадження, розпочате спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони за фактом отримання жителькою Одеси тілесних ушкоджень.

В поліції розповіли, що під час моніторингу соцмереж правоохоронці виявили публікацію про неправомірні дії відносно 19-річної жительки Одеси, зокрема про її побиття військовим ТЦК та СП.

"В ході перевірки цієї інформації було встановлено, що 12 травня ввечері на спецлінію "102" надійшло повідомлення від таксиста про те, що на вулиці Гаванній четверо громадян напали на нього та застосували газовий балончик. На виклик чоловіка виїхав екіпаж патрульної поліції. Компанію молодих людей, до якої входила дівчина та троє чоловіків, з місця події було запрошено до територіального підрозділу поліції. Водій повідомив, що молодики напали на нього за те, що відмовив їм у поїздці, оскільки вони були з алкоголем та в стані сп’янінні", - повідомляють в ГУ НП в Одеській області. 

Також там розповіли, що у райвідділку дівчина поводилася агресивно, кидалась у бійку до поліцейських, розбила віконне скло на контрольно-пропускному пункті. На вимоги поліцейських припинити протиправні дії вона не реагувала.

"Відносно неї були складені декілька протоколів за ст. 173 та 185 КУпАП (дрібне хуліганство та злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського), а також протокол про адмінзатримання. Крім того, відносно одного чоловіка склали протокол за ч. 3 ст. 178 КУпАП (поява у громадських місцях у п'яному вигляді)", - додали в поліції.

Зазначається, що після складання адміністративних матеріалів та взяття пояснень правопорушників відпустили.

"А наступного дня до поліції надійшло повідомлення, що на вулиці Грецькій вночі дівчину побили працівники ТЦК та СП. За інформацією від органів здоров’я, їй спричинено закриту черепно-мозкову травму та забій грудної клітки", - зазначили в ГУ НП.

У поліції кажуть, що сама потерпіла із заявою у правоохоронні органи не зверталася, на телефонні дзвінки дізнавача вона не відповідає і вдома не з’являється.

"Наразі в рамках провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, проводяться слідчі дії", - йдеться у повідомленні.

Також встановлено, що наприкінці минулого року слідчі скерували досуду  матеріали відносно цієї громадянки за її обвинуваченням у крадіжці за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. В березі цього року суд визнав її винною та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним строком 1 рік.

Теги: Одеса
Читайте також:
В Одесі чоловік “прокотив” співробітника ТЦК на капоті: Що кажуть у військкоматі В Одесі чоловік “прокотив” співробітника ТЦК на капоті: Що кажуть у військкоматі
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Скільки українців готові залишитись у разі загострення воєнної обстановки: Результати опитування Скільки українців готові залишитись у разі загострення воєнної обстановки: Результати опитування
"Одеська кіностудія" через збитковість може припинити своє існування