USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

ХАМАС за допомогою телефонних ліній у тунелях два роки таємно планував напад на Ізраїль, – CNN

Співробітники ізраїльської розвідки не могли відстежити дзвінки і дізнатися про їхні плани
ХАМАС_1
ХАМАС
Джерело: ВВС

Бойовики ХАМАСу два роки планували напад, таємно спілкуючись телефонними лініями, прокладеними в тунелях під землею. Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела, знайомі з розвідданими США.

Телефонні лінії в тунелях дозволяли оперативникам таємно спілкуватися один з одним і означали, що співробітники ізраїльської розвідки не могли їх відстежити.

Протягом двох років планування невеликий осередок, що діяв у тунелях, використовував дротові телефонні лінії для зв'язку і планування операції, але залишався в тіні доти, доки не настав час активізуватися і напасти на Ізраїль.

За словами джерел, вони уникали використання комп'ютерів і мобільних телефонів протягом дворічного періоду, щоб уникнути виявлення ізраїльською або американською розвідкою.

При цьому бойовики також не допускали відкритих дискусій щодо своїх планів за межами спеціально відведених місць.

"ХАМАС приховував планування операції за допомогою старомодних контррозвідувальних заходів, як-от проведення нарад із планування особисто та відмова від цифрового зв'язку, сигнали якого ізраїльтяни можуть відстежувати", – пише CNN.

Нагадаємо, за даними видання The Washington Post, бойовики ХАМАСу готували напад на Ізраїль мінімум із середини минулого року. І саме завдяки допомозі інших сусідніх країн, які передавали секретні дані терористам, їм вдалося розпочати вторгнення в Ізраїль.

Як бойовики ХАМАСу готували напад на Ізраїль і звідки у них на це фінансування, читайте тут.

Читайте також:
Про євреїв та релігію на війні, Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців