USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Як бойовики ХАМАС готували напад на Ізраїль і звідки у них на це фінансування: Деталі

Бойовики мають не тільки постійне фінансування, але й детальні плани кібуців та баз ЦАХАЛу
ХАМАС_1
ХАМАС
Джерело: ВВС

Бойовики ХАМАСу готували напад на Ізраїль мінімум з середини минулого року. І саме завдяки допомозі інших сусідніх країн, які передавали секретні дані терористам, їм вдалося розпочати вторгнення в Ізраїль, повідомляє видання The Washington Post.

Бойовики мали детальні плани баз ЦАХАЛу

Журналісти отримали у своє розпорядження низку документів, що були знайдені серед речей убитих бойовиків. Вони підтверджують, що терористи давно і ретельно готувалися до нападу. Так, члени ХАМАСу мали при собі тактичні карти із детальним зазначенням баз ізраїльської армії.

Також у бойовиків були інструкції щодо слабких зон бронетехніки ЦАХАЛу. Всі документи написані арабською мовою і свідчать про високий ступінь планування нападу та великий масштаб збору розвідданих.

Ще одні документи свідчать про те, що бойовики мали детальні плани та аерофотознімки межуючих з кордоном Гази кібуцами.

Зокрема, в одному з документів від 15 червня цього року під грифом "цілком таємно" містився план проникнення в кібуц Мефальсім. У ньому йшлося про те, що дві групи з п'яти осіб та командир повинні здійснити вторгнення та взяти заручників для "переговорів".

Загалом у ньому 14 сторінок, у тому числі карти кібуцу та знімки з повітря. Кібуц зазнав вторгнення 7 жовтня.

Звідки у ХАМАСу кошти на озброєння та вторгнення

У терористів є щедрі спонсори. Один з них – це Іран, повідомляє CNN. Саме ця країна надавала бойовикам допомогу у криптовалюті.

За даними журналістів, йдеться про сотні мільйонів доларів щороку. Цікаво, що терористи отримували ці кошти не напряму, а через посередників з Туреччини та Лівану, саме тих, які передають кошти "Хезболлі".

Однак пожертви від Ірану – не єдині. Бойовики ХАМАСу широко використовували соціальні мережі Facebook і X (Twitter). Там вони розміщували адреси своїх криптогаманців і повідомляли людям, як робити донати.

Окрім біткойнів криптогаманці, пов’язані з ХАМАС, включали криптовалюти Ether, XRP, Tether та інші.

Нагадаємо, ми писали, що ізраїльська армія попередила ООН про те, що всі палестинці повинні евакуюватися з півночі Гази на південь протягом 24 годин. ЦАХАЛ готується до початку наземного вторгнення на територію Гази після шести днів повітряних атак.

Раніше ЦАХАЛ відзвітував, що від початку операції "Залізні мечі" знищив тільки авіацією в Секторі Гази 3600 цілей. На ексклав скинуто вже понад 6000 бомб. Це без урахування артилерії та ракет.

За даними палестинської сторони, у Секторі Гази вже загинули майже 1500 осіб. З ізраїльського боку – щонайменше 1300 загиблих.

При цьому в ЦАХАЛ вважають, що ХАМАС готується до тривалої війни.

7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає