USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Керівником пресцентру Сил оборони Півдня призначили Дмитра Плетенчука

Плетенчук замінив на цій посаді нещодавно звільнену Наталію Гуменюк
Дмитро Плетенчук
Дмитро Плетенчук
Джерело: відкриті джерела

Після звільнення Наталії Гуменюк новим начальником пресцентру Сил оборони півдня став речник Військово-морських сил ЗСУ, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук. Про своє призначення він розповів у коментарі "Укрінформу".

"Починаючи із сьогоднішнього дня приступаю до виконання обов'язків начальника Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України", – сказав Плетенчук.

Більше про звільнення Гуменюк

Нещодавно Генштаб ЗСУ провів ротаційні заходи у Центрі стратегічних комунікацій Сил оборони півдня. Зокрема, було прийнято рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк.

У середині ж квітня українські медійники попросили військове керівництво замінити Гуменюк на посаді. Журналісти стверджували, що вона забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ у Херсонській області та не надає доступ до військових.

Найбільш кричущим випадком медійники називають заборону на в'їзд в Херсонську область до підтоплених міст і сіл у день підриву Каховської ГЕС.

Зазначимо, що Наталія Гуменюк очолювала Об’єднаний координаційний пресцентр Сил оборони півдня України з квітня 2022 року.

Що відомо про Плетенчука?

Дмитро Плетенчук – український військовослужбовець, капітан 3-го рангу.

З лютого по листопад 2022 року працював пресофіцером у Миколаївській ОДА. Після деокупації Херсона у листопаді 2022 року пів року був начальником пресслужби в Силах оборони міста, а саме тактичної групи "Грім".

У травні 2023 року Плетенчук став речником командування ВМС ЗС України.

Раніше ми повідомляли, що речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната переводять на інший напрямок.

 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат