USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

На тлі скандалу. Генштаб звільнив Наталію Гуменюк з посади спікера Сил оборони півдня

Звільнення відбулося на тлі скандалу
Наталія Гуменюк

Наталія Гуменюк

Джерело: відкриті джерела

Генеральний штаб ЗСУ звільнив речницю Південного угруповання військ Наталію Гуменюк. Там уже шукають нову людину на цю посаду. Про це йдеться в повідомленні Генштабу.

"Генеральним штабом Збройних сил України проведено ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня. Зокрема, прийнято рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк з 19.04.2024", – йдеться у дописі.

Там розповіли, що наразі триває відбір відповідного фахівця, який чи яка вже невдовзі стане "голосом" Сил оборони півдня.

"Центр стратегічних комунікацій Сил оборони півдня працюватиме у штатному режимі, організовуючи співпрацю із представниками медіа, які мають відповідну акредитацію ЗСУ", – додали у Генштабі.

Новини за темою: Росіяни сконцентрували навколо Кринок близько 10 тисяч осіб і хочуть вибити ЗСУ, – Гуменюк

Що могло стати причиною звільнення?

Річ у тім, що ще 16 квітня українські медійники попросили військове керівництво замінити Гуменюк на посаді. Журналісти стверджували, що вона забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ у Херсонській області та не надає доступ до військових.

Найбільш кричущим випадком медійники називають заборону на в'їзд в Херсонську область до підтоплених міст і сіл у день підриву Каховської ГЕС.

Тоді ж Гуменюк відреагувала на заклик журналістів відсторонити її від посади, які стверджують, що вона перешкоджає висвітленню злочинів російських окупантів, а також бойових дій у Херсонській області. Вона сказала, що представники ЗМІ нібито не надали доказів своїм заявам.

Наталія Гуменюк очолювала Об’єднаний координаційний пресцентр Сил оборони півдня України з квітня 2022 року.

Читайте також:
Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ
Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе
Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме