USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Бʼємо по Росії власною секретною зброєю. Камишін про тестування зброї одразу в бою та пошук нових підходів у створенні озброєння

БпЛА, які атакують об’єкти на території РФ, запускаються вночі на секретних базах в Україні
Камишін
Олександр Камишін
Джерело: відкриті джерела

Безпілотники українського виробництва, які використовують ЗСУ для атак по об'єктах на території Росії, проходять тестування одразу в бою. Про це розповів міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у матеріалі TIME, присвяченому виробництву української зброї.

У виданні зазначають, що взимку у російсько-українській війні розпочався "новий етап" зі своїм "особливим ритмом".

"Останніми днями він визначається драматичною картиною ударів безпілотників у глибині російської території. Щоранку світ бачить результати таких ударів у новинах і на фотографіях з Росії: стовпи вогню, що здіймаються над паливним складом у Брянській області, нафтовим терміналом під Санкт-Петербургом і цілями в інших російських містах і регіонах від Орла і Тули до Бєлгорода", – пояснюють автори.

Глава Мінстратегпрому розповів TIME, що майже всі останні удари по цілях у Росії були нанесені не з іноземних запасів, а з українських фабрик і підпільних майстерень.

Зокрема БпЛА запускаються вночі із секретних баз в Україні. Їх ретельно охороняють військові, а до запуску мають доступ лише кілька цивільних інженерів.

"У нас немає часу випробовувати ці речі на полігоні… Ми перевіряємо їх у бою…", – уточнив він.

Також, за словами Камишіна, Україна не зможе наздогнати Росію з виробництва звичайної зброї, тож потрібні передові технології.

"Скільки б ми не виробляли звичайних озброєнь, ми не можемо наздогнати Росію. Нам потрібно використовувати передові технології, щоб знайти новий підхід", – додав міністр стратегічних галузей промисловості.

Він порівняв цей виклик з історією про Давида і Голіафа, які грають на повторі, коли кожна нова фаза війни змушує Україну шукати "нову рогатку".

Новини за темою: В Україні розпочалося серійне виробництво аналогів "Шахедів", потужності зростатимуть, – Камишін

Раніше Олександр Камишін розповів, що безпілотник, який використовувався для атаки по нафтобазі у Санкт-Петербурзі, був виготовлений в Україні. Перш ніж досягти цілі, він пролетів 1250 кілометрів.  

Також, за його словами, Україна почала виробляти артилерійські системи за стандартами НАТО і вдвічі збільшила випуск боєприпасів.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат