USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Нафтобазу в Санкт-Петербурзі вразив дрон українського виробництва, – Камишін

Перед влучанням дрон пролетів 1250 кілометрів
Камишін
Олександр Камишін
Джерело: відкриті джерела

Безпілотник, який використовувався для атаки по нафтобазі у Санкт-Петербурзі, був виготовлений в Україні. Перш ніж досягти цілі, він пролетів 1250 кілометрів. Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

"Ми здатні виробляти все: від маленьких FPV дронів за 350 доларів до того, що сьогодні вночі долетіло до Санкт-Петербурга. Ця штука пролетіла 1250 км сьогодні вночі та влучила в ціль. Зараз ми можемо робити їх більше. Асиметрична війна вимагатиме безліч безпілотників. Впевнений, цьогоріч ми побачимо більше таких подій", – сказав Камишін. 

Атака БпЛА по нафтовому терміналу біля російського Санкт-Петербурга

У РФ заявили, що в ніч проти 18 січня дрони атакували Петербурзький нафтовий термінал на території Ленінградської області.

Відповідь українських спецслужб

У спецслужбах розповіли ЗМІ, що атака українських безпілотників у ніч на 18 січня по нафтобазі в Ленінградській області Росії є спецоперацією Головного управління розвідки МОУ.

"Це – операція ГУР із задіянням сучасних українських засобів. Продовжується збір даних, є підтверджені влучання по цілях. Відтепер військові об'єкти Пітера та Ленінградської області – у зоні досяжності українських сил", – кажуть у спецслужбах.

На уточнююче запитання, чи це вперше українські безпілотники атакували Ленінградську область РФ, співрозмовник відповів: "Не вперше, але є відмінності, і ворог їх відчув".

Додамо

Бійці Головного управління розвідки Міністерства оборони України у ніч на 27 листопада 2023 року атакували дронами Смоленський авіаційний завод у Росії. Операція була вдалою, цілі вдалося вразити.

Крім того, Служба безпеки України в ніч з 28 на 29 жовтня 2023 року атакувала двома безпілотниками Афіпський нафтопереробний завод у Краснодарському краї РФ. В результаті спецоперації було уражено кілька нових установок.

А ще СБУ спланувала та влаштувала атаку на військовий табір поблизу аеродрому "Халіно" в Курській області Росії. Було зафіксовано щонайменше 18 влучань дронів Служби безпеки України по табору. Це свідчить про те, що СБУ вийшла на новий рівень масованих атак по РФ, зазначає політолог Тарас Загородній.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат