USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

В Україні розпочалося серійне виробництво аналогів "Шахедів", потужності зростатимуть, – Камишін

Наступного року ЗСУ можуть отримувати понад тисячу таких дронів, які летять на понад 1 тис. км
Олександр Камишін

Олександр Камишін

Джерело: відкриті джерела

В Україні розпочалося серійне виробництво аналогів "Шахедів", потужності тільки зростатимуть. Про це заявив міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

Політик уточнив, що зараз український військово-промисловий комплекс випускає лише десятки дронів-камікадзе. Він запевнив, що надалі потужності тільки зростатимуть.

"Держава з 2016 року мала розробки, які чомусь не випускалися. Ми запустили виробництво в серію. Зараз виробляємо їх десятками. Наступного року Збройні сили України можуть отримувати понад тисячу таких дронів, які летять на понад 1 тис. кілометрів", – сказав Камишін.

Що передувало?

Україна виробляє десятки так званих українських "Шахедів" на місяць, які є аналогами іранських безпілотників. Про це повідомив у листопаді під час щорічних зборів Європейської Бізнес Асоціації міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

За його словами, наразі саме оборонна галузь робить значний внесок у зростання економіки країни і в майбутньому має стати її головним сектором.

Також Україна має потужніший БПЛА, аніж іранський "Шахед" – новий дрон-камікадзе вже пішов у серійне виробництво. Крім того, "Укроборонпром" освоює розробку FPV дронів та інвестує у виробництво патронів, зауважив генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін.

Потужніший, аніж іранський "Шахед"

За словами Сметаніна, безпілотник вже замовляють Сили оборони для своїх операцій. Рекордна дальність бойового вильоту нової розробки – до 1 тисячі кілометрів.

"В Україні багато державних та приватних виробників. У нас є аналог "Шахеда", а є і більш потужні моделі, бо "Шахеди" так далеко не літають. Зараз зосередилися на виробництві більш складних та дорогих проєктів з високими характеристиками", – сказав гендиректор "Укроборонпрому".

Раніше ми повідомляли, що в Україні спростили процедуру списання БПЛА та техніки на фронті.

Завдяки спрощенню процедури та скороченню строків списання командири будуть оперативніше отримувати інформацію про потребу у військовій техніці.

Новини за темою: В Україні скасували блокери, що гальмували масове виробництво безпілотників, – Мінцифри
Читайте також:
У 2024 році 59% нових ФОПів в Україні відкрили жінки У 2024 році 59% нових ФОПів в Україні відкрили жінки
ТЦК передали Нацполіції інформацію про 94,5 тисяч ухилянтів ТЦК передали Нацполіції інформацію про 94,5 тисяч ухилянтів
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам