USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Кабмін значно спростив процедуру відновлення паспортів

Час обробки документів державними органами істотно скоротиться
паспорт
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 6 червня ухвалив постанову про спрощене оформлення паспортних документів для громадян, в тому числі тих, які тимчасово перебувають за кордоном. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Деталі

Відтепер Державна міграційна служба, її територіальні органи (підрозділи), закордонні дипломатичні установи матимуть безпосередній доступ до Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Таким чином, ці органи отримуватимуть відомості про державну реєстрацію народження фізичної особи та її походження у формі витягу з цього реєстру.

Прийнята сьогодні новація дозволить таким українцям швидше відновити паспортні документи. Також це оптимізує роботу державних органів, адже істотно скоротиться час обробки запитів на отримання паспортів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України також дозволив українцям пересилати поштою документи, що засвідчують особу, у тому числі й паспорт як всередині країни, так і за кордон. 

А тим часом в Україні запрацювала міжнародна платформа Find Refuge для допомоги переселенцям. Ми писали, як нею скористатися.

Читайте також:
Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону, – Стефанішина Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону, – Стефанішина
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, – В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, – В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном