USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

В Україні запрацювала міжнародна платформа Find Refuge для допомоги переселенцям: Як нею скористатися

На сайті можна отримати й надати консультації з правових питань, допомогу під час пошуку житла і поради для працевлаштування
українка
Ілюстративне фото
Джерело: Find Refuge

Українсько-британська IT-ініціатива Project Ukraine запустила міжнародну платформу Find Refuge для підтримки українців, які постраждали від війни, повідомили в Мінреінтеграції.

"Find Refuge – платформа, яка об’єднує тих, хто потребує допомоги, із тими, хто може допомогти. Ми згуртовуємо добровольців та організації для розв’язання різноманітних проблем людей, які опинились у складних життєвих обставинах, зокрема внаслідок війни", – йдеться на сайті платформи.

Відтак, на Find Refuge можна надати та отримати консультації з правових питань, допомогу під час пошуку житла, поради щодо працевлаштування, у сфері медицини чи освіти тощо.

Щоб отримати допомогу, потрібно зареєструватися на сайті та заповнити онлайн-форму. Далі запит потрапить до волонтера, який зможе розвязати питання.

Також на платформі волонтерами можуть зареєструватися люди, які мають знання та досвід у певній сфері.

Як працює Find Refuge

Надавачі та шукачі допомоги реєструються на порталі. Потенційні надавачі допомоги – волонтери – зазначають галузі, в яких готові це робити, та свою локацію.

Отримавши запит про допомогу, ми передаємо його компетентному волонтеру, який знаходиться у тому ж регіоні та здатен допомогти у розв’язанні проблеми. Відзначається, що на Find Refuge будь-яка особа, якщо вона потребує допомоги, може подати заявку.

Надання і отримання допомоги не залежить від того, чи перебуває людина в зоні бойових дій в Україні, чи є внутрішньо переміщеним громадянином, чи залишилася на окупованих територіях, чи виїхала за межі України та отримала тимчасовий захист.

Нині проєкт фокусується саме на ВПО та шукачах притулку. Але з часом планує розширити діяльність, щоб допомогу могли отримати всі, хто її потребує, констатували в міністерстві.

Також в Україні запустять програму E-Export Intensive для підтримки переселенців, ветеранів та підприємців, що постраждали через війну. Програма розрахована як на підприємців, які через війну вимушені перезапускати свій бізнес, так і на переселенців та ветеранів, які раніше не вели бізнес, але хотіли б розпочати власну справу. А також в найкоротші строки відкрити магазин, здійснити перші продажі на таких платформах, як eBay, Etsy, Amazon, Shopify.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України також дозволив українцям пересилати поштою документи, що засвідчують особу, у тому числі й паспорт як всередині країни, так і за кордон. 

Читайте також:
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Консульства призупинили надавати послуги чоловікам призовного віку. МЗС обіцяє, що скоро розʼяснить подальший порядок роботи Консульства призупинили надавати послуги чоловікам призовного віку. МЗС обіцяє, що скоро розʼяснить подальший порядок роботи
МЗС наказало припинити усі консульські дії щодо українців призовного віку МЗС наказало припинити усі консульські дії щодо українців призовного віку
На руках в українців може бути до 5 мільйонів одиниць зброї, – Клименко На руках в українців може бути до 5 мільйонів одиниць зброї, – Клименко