USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У міністерствах України створили посади заступників із відновлення

Шмигаль пояснив, що наявність посад дасть змогу "якісно підійти до планування проєктів і програм відбудови країни"
Денис Шмигаль
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль
Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

Кабінет міністрів на засіданні у вівторок, 13 червня, ухвалив рішення про створення у 8 міністерствах та 12 регіонах посади заступників із відновлення. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Працюємо над створенням архітектури відновлення. В уряді вже створено посаду віцепрем'єр-міністра з питань відновлення, відповідне міністерство та державне агентство. У бюджеті сформували спеціальний Фонд подолання наслідків агресії. Розуміємо, що програма відновлення є пріоритетом для держави і всіх нас", – наголосив прем’єр-міністр.

За словами Шмигаля, наявність посади заступника з відновлення дасть змогу якісно підійти до планування проєктів і програм відбудови, а також сформує додаткову відповідальність, прозорість і підзвітність для відбудови України.

Новини за темою: Україна і Японія мають намір провести спільну конференцію з відновлення України

Відновлення України після війни

В Організації Об'єднаних Націй оцінили вартість відновлення української інфраструктури, яка була пошкоджена або зруйнована внаслідок вторгнення Росії в Україну. ООН оцінила необхідну суму у 411 млрд доларів. 

"Економіка України втратила значну частину своїх промислових потужностей та енергетичної інфраструктури через війну і скоротилася на 29,1% у 2022 році. Незважаючи на зовнішню фінансову допомогу, включаючи кредит МВФ і підтримку бюджету з Європейського Союзу і США, економіка, ймовірно, буде стагнувати у 2023. При цьому кошторис витрат на відновлення був збільшений до 411 мільярдів доларів", – йдеться в доповіді.

В Організації Об'єднаних Націй додали, що довгострокові перспективи для України залежатимуть від тривалості та інтенсивності війни, а також здатності країни фінансувати відновлення інфраструктури.

Читайте також:
ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility
ЄС остаточно схвалив ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України
Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону
Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників