USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Кабмін погодив законопроєкт про перезавантаження БЕБ. Які є ризики?

Тепер документ має розглянути парламент
БЕБ
БЕБ
Джерело: Бюро економічної безпеки України

Уряд погодив і передав на розгляд Верховної Ради законопроєкт про перезавантаження роботи Бюро економічної безпеки. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Документ пропонує, щоб лише БЕБ та НАБУ могли порушувати питання проведення перевірок фінансово-господарської діяльності бізнесу незалежно від його форми власності.

"А також – виключити Нацполіцію та СБУ з переліку органів державного фінансового контролю. Пропонуємо нову процедуру обрання директора БЕБ. Залучаємо до цього процесу наших міжнародних партнерів", – сказав Шмигаль.

Очільник уряду стверджує, що ці зміни направлені на посилення верховенства права та покращення інвестиційного клімату в Україні.

Які є ризики?

Водночас у Центрі протидії корупції назвали цей законопроєкт вигідним заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову, якого журналісти називали тіньовим куратором правоохоронних органів.

"У жовтні фінансовий комітет парламенту погодив законопроєкт про справжню реформу БЕБ. З відбором керівника на прозорому конкурсі, з переатестацією ключового персоналу", – прокоментували в ЦПК.

Однак цей варіант відкинули, після чого створили урядовий законопроєкт. За словами голови Центру протидії корупції, урядовий законопроєкт не містить норми, які забезпечують очищення Бюро економічної безпеки від недоброчесних співробітників.

Порядок переатестації визначатиме уряд.

Які подарунки цьогоріч зробили собі детективи БЕБ

Два новеньких авто, придбаних в один місяць, та квартира в столиці – такі подарунки цьогоріч зробили собі детективи Бюро економічної безпеки напередодні новорічно-різдвяних свят. Про це свідчать їхні декларації про суттєві зміни в майновому стані.

За місяць придбано два позашляховики

Старший детектив Бюро економічної безпеки Оксана Руда у листопаді цього року купила два позашляховики, один з яких новесенький – 2023 року випуску.

Так, 17 листопада детектив придбала автомобіль Nissan Juke 2014 року випуску за 434 тис. гривень. 

А вже 23 листопада – новенький Nissan QASHKQAI за 1 млн 131 тис. 500 гривень. Цього разу авто вже купили в офіційного дилера.

Новини за темою: Дороговартісні годинники та тисячі доларів: Оприлюднено декларацію нардепа Арахамії за 2022 рік

У травні цього року ми розповідали, що компанія, співвласницею якої є дружина тодішнього виконувача обов'язків директора Бюро економічної безпеки Едуарда Федорова, продає діоди ремонтним заводам "Укрзалізниці" за завищеною у півтора-два рази ціною

Читайте також:
Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет
У Києві викрили енергетичну компанію, що не сплатила 132 мільйони гривень податків У Києві викрили енергетичну компанію, що не сплатила 132 мільйони гривень податків
Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про "клуб білого бізнесу"
В Україні розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, – ЗМІ В Україні розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, – ЗМІ