USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Дружина очільника БЕБ продає "Укрзалізниці" деталі за завищеними цінами, – ЗМІ

Націнка при перепродажі товарів сягає 100%
Ольга Федоров

Виконувач обов'язків директора БЕБ Едуард Федоров

Джерело: відкриті джерела

Компанія, співвласницею якої є дружина виконувача обов'язків директора Бюро економічної безпеки Едуарда Федорова, продає діоди ремонтним заводам "Укрзалізниці" за завищеною у півтора-два рази ціною. Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info

За даними розслідування, йдеться про Ольгу Федорову, яка є співвласницею ТОВ "Глобальні технології майбутнього". Донедавна ця фірма займалась системами відеоспостереження на Донеччині, звідки родом і де раніше служив сам Федоров. 

Але з 2022 року компанія змінила напрямок і почала постачати запчастини ремонтним заводам "Укрзалізниці" в Києві, Дніпрі та Запоріжжі (загалом за ці півтора року сума угод перевищила 50 млн гривень).

Новини за темою: Проти заступника Єрмака порушили кримінальну справу. Вона пов'язана з корупційним скандалом

Основний товар, який постачає фірма Федорової, – різні типи діодів. Разом з тим сама компанія не займається виробництвом, а лише перепродує запчастини, тобто є посередником. За даними журналістів, націнка "ГТМ" при такому перепродажі сягає аж до 100%.

Минулого року "ГТМ" постачав заводам діод ДЛ253-2000-24 УХЛ2 по 6973 грн/шт., притому що сам купував за 4970 грн/шт. (тут і далі ціни вказано без ПДВ). Після падіння курсу ціни оновилися, але 30% націнки лишилися: відповідно, покупка по 6130 грн/шт., а продаж по 9154 грн/шт.

Другий вид діодів – ДЛ161-200-12 УХЛ2 – продавали заводам по 1641 грн/шт., хоча купували по 1025 грн/шт.

Зрештою, найбільшу групу діодів – ДЛ161-200-16 УХЛ2 – постачали заводам по 1900 грн/шт., при ціні закупки 1025 грн/шт.

В кінці минулого року замість готових діодів останнього виду фірма почала замовляти послуги з їх виготовлення. Від 505 до 620 грн/шт. При цьому продає вона їх заводам по 2 тисячі гривень.

Бізнес Федорової

Загалом Федорова має понад 20 різноманітних бізнесів по всій країні. За останні шість років вона стала співзасновницею компаній, які спеціалізуються на торгівлі паливом, ліками, меблями і рибою. 

Також компанії Федорової займаються пасажирськими перевезеннями й бурінням свердловин, освітою й технічними дослідженнями. 

Дружина очільника БЕБ є співвласницею вітроелектростанції на Миколаївщині та будує готель на гірськолижному курорті в Чернівецькій області, обидва проєкти – разом з родичами інших СБУшників.

Призначення на посаду Федорова

В минулому місяці після звільнення з посади директора Бюро економічної безпеки Вадима Мельника його обовʼязки виконує перший заступник Едуард Федоров.

З квітня 2023 року БЕБ в статусі виконуючого обов’язки керує Федоров. В Бюро він прийшов працювати лише у 2023 році, а до того згідно з офіційною біографією, більшу частину життя пропрацював у СБУ, лише раз ненадовго переходив в Київську митницю.

Читайте також:
"Укрзалізниця" розпочала будівництво європейської колії Чоп – Ужгород
Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про перезавантаження Бюро економічної безпеки Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про перезавантаження Бюро економічної безпеки
Кабмін призначив нового очільника Бюро економічної безпеки: Ним став Сергій Перхун Кабмін призначив нового очільника Бюро економічної безпеки: Ним став Сергій Перхун
Заволодіння майже 95 млн гривень коштів УЗ: Ексрадник ОП Шило вийшов під заставу у 30 мільйонів Заволодіння майже 95 млн гривень коштів УЗ: Ексрадник ОП Шило вийшов під заставу у 30 мільйонів