USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Ізраїль атакував об'єкти ХАМАС у Лівані та секторі Гази: Що відомо

Цей обстріл став найбільшим за кількістю ракет, випущених з Лівану з часів війни 2006 року
Ізраїль
Джерело: AP photo
Збройні сили Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили, що завдали ударів по двох підприємствах з виробництва зброї, що належать палестинському угрупованню ХАМАС, повідомляється на сайті ЦАХАЛу.

У відомстві розповіли, що підприємства розташовувалися на півночі та в центральній частині сектора Гази.

Крім того, винищувачі ЦАХАЛу вдарили по "терористичним тунелям" в районі міст Бейт-Ханун та Хан-Юніс.

Ізраїльські військові додали, що ці тунелі не проходили по території Ізраїлю і не становили загрози для цивільних ізраїльтян.

В ізраїльському відомстві пояснили, що удари завдали у відповідь на порушення безпеки з боку ХАМАСа протягом останніх кількох днів.

Що було раніше

Як повідомляє The Times of Israel, вдень 6 квітня з Південного Лівану по Західній та Верхній Галілеї на півночі Ізраїлю випустили 34 ракети.

Система протиповітряної оборони "Залізний купол" перехопила 25 ракет над північним Ізраїлем, повідомили ізраїльські військові. Щонайменше троє людей отримали поранення, кілька будівель пошкоджено.

Ізраїль звинуватив у нападах ХАМАС, сили якого дислокуються в Лівані. Також ізраїльські офіційні джерела впевнені, що напади були узгоджені з шиїтським рухом "Хезболла".

Цей обстріл став найбільшим за кількістю ракет, випущених з Лівану з часів війни 2006 року, зазначає видання.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу після засідання Кабінету міністрів з безпеки заявив, що "відповідь Ізраїлю сьогодні [6 квітня] ввечері та пізніше стягне значну плату з ворогів".

Читайте також:
Головний прокурор МКС запросив ордери на арешт прем'єра Ізраїлю Нетаньягу, міністра оборони країни й трьох посадовців ХАМАСу Головний прокурор МКС запросив ордери на арешт прем'єра Ізраїлю Нетаньягу, міністра оборони країни й трьох посадовців ХАМАСу
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП "Рафах"
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики