USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Фонд держмайна виставив на приватизацію першу компанію, конфісковану в російського олігарха

Аукціон з продажу "Інвестагро" призначили на 10 серпня, стартова ціна становить 55 млн грн
Компанія олігарха
Джерело: Фонд держмайна

Фонд державного майна починає продавати активи, конфісковані у російських олігархів в межах санкцій. Першим на приватизацію виставили аграрну компанію ТОВ "Інвестагро", яка раніше належала Михайлу Шелкову, а нині перебуває у державній власності, повідомили в пресслужбі фонду.

Так, аукціон з продажу "Інвестагро" призначили на 10 серпня, стартова ціна становить 55 млн грн, гарантійний внесок – 11 млн грн.

"Колишні російські активи будуть працювати на відбудову України та розвиток її економіки", – заявив з цього приводу голова ФДМ Рустем Умєров.

Що відомо про компанію?

ТОВ "Інвестагро" орендує 204 земельні ділянки загальною площею майже 1 тис. 326 га та має статутний капітал 300 тис. гривень.

Основний вид діяльності підприємства – вирощування зернових культур, бобових культур і насіння олійних культур, воно вирощує кукурудзу, соняшник, просо, ріпак, пшеницю, ячмінь в Синельниківському районі Дніпропетровської області.

За підсумками минулого року "Інвестагро" отримало 3,7 млн грн чистого прибутку, за перше півріччя цього – 7 млн грн збитку. Компанія має поточну кредиторську заборгованість 17,2 млн грн. У її власності є 25 об'єктів нерухомого майна та 12 транспортних засобів.

Новини за темою: СБУ арештувала судно російського олігарха вартістю майже 1 млрд гривень

Україна націоналізувала активи російських олігархів на мільярди гривень

11 липня Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про застосування санкцій до низки бізнесів, пов'язаних з РФ, та їх власниками. До держбюджету надійшли мільярдні активи наближених до Кремля російських олігархів. Про це повідомляла пресслужба ДБР.

Зазначається, що правоохоронці викрили десятки компаній, повʼязаних з російськими власниками, діяльність яких підпадала під закон "Про санкції". Серед кінцевих бенефіціарів цих комерційних структур російські олігархи, наближені до президента РФ. Серед них брати Аркадій та Ігорь Ротенберги, Олег Дерипаска, Євгєній Гінер.

У власність України перейшли такі активи російських олігархів:

  • ТОВ "Глухівський кар’єр кварцитів" та ТОВ "Миколаївський глиноземний завод" (Дерипаска, орієнтовна вартість 10 млрд грн);
  • ТРЦ Ocean Plaza, (Ротенберги, орієнтовна вартість понад 350 млн доларів);
  • 88,89% акцій АТ "Перший інвестиційний банк" (Гінер).
Новини за темою: В управління АРМА передали майже 3 млн доларів підприємства підсанкційного російського олігарха
Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств
За два роки війни виробник Су-30 в обхід санкцій викупив з-за кордону власної продукції на 420 млн доларів За два роки війни виробник Су-30 в обхід санкцій викупив з-за кордону власної продукції на 420 млн доларів
ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ